Με τον Δήμαρχο Αγρινίου συναντήθηκαν οι πυροσβέστες

pyr-2.png

Με τον Δήμαρχο Αγρινίου συναντήθηκε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Κατόπιν αιτήματος του Προεδρείου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/02/2021 στις 11:00 συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου.

Στην εν λόγω συνάντηση – συζήτηση από το Προεδρείο της Ένωσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσής Βασίλειος Φερτάκης, ο Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Καγκάδης καθώς και ο Οργανωτικός Γραμματέας Αθανάσιος Σταθοκώστας.

Στην εν λόγω συνάντηση – συζήτηση τέθηκαν, από το Προεδρείο της Ένωσης , στον Δήμαρχο, δύο θέματα ύψιστης σημασίας ως εξής:

1) Αναβάθμιση – ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, με πυροσβεστικό προσωπικό, μέσω της επικείμενης κατανομής της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος για το έτος 2021.

2) Κτιριακές εγκαταστάσεις – Μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από το Προεδρείο της Ένωσης στα παραπάνω θέματα. Ο κ. Δήμαρχος είχε μελετήσει το εν λόγω υπόμνημα, σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης, και διαβεβαίωσε για άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις του, τόσο προς την Πολιτική όσο και τη Φυσική Ηγεσία, για το θέμα της αναβάθμισης – ενίσχυσης της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, καθώς και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Σχετικά με το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων – μετεγκατάστασης της Π.Υ Αγρινίου ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να παραχωρηθεί οικόπεδο από την Δημοτική Αρχή στο Πυροσβεστικό Σώμα, και άμεσα να γίνει ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ ή ΣΔΙΤ) για την κατασκευή νέου κτιρίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Προεδρείου της Ένωσης και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου κ. Σωτήριο Κολοβό, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια του για την διευθέτηση των ανωτέρω σημαντικών θεμάτων, με στόχο την αναβάθμιση και την μέγιστη επιχειρησιακή δυνατότητα όχι μόνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου αλλά και συνολικά των Υπηρεσιών και Κλιμακίων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου ενημέρωσε ότι προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά καθώς και με τον Υπαρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο για το θέμα της αναβάθμισης – ενίσχυσης της περιοχής με πυροσβεστικό προσωπικό.

Η σχετική ενημέρωση καταλήγοντας τονίζει:

«Ως Προεδρείο της Ένωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, για την αμέριστη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα που του θέσαμε, αλλά και για την άμεση παρέμβασή του σε επίπεδο Φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και σε επίπεδο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τον συνάδελφο μας Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου κ. Σωτήριο Κολοβό για την πολύτιμη συνεισφορά του.

Τέλος το Προεδρείο της Ένωσής θα συνεχίσει τον διαρκή αγώνα, σε όλα τα επίπεδα, με στοχευμένες ενέργειες – δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια του Ν. Αιτωλοακαρνανίας».