Πάτρα: Ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία

Χαμός και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Ασφυκτικά γεμάτες οι κλίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις δύο κλινικές κορωνοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύονται συνολικά 32 άτομα, με τις εισαγωγές τις τελευταίες δυο μέρες να ξεπερνούν τις 15.

Στην ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου νοσηλεύονται εφτά άτομα, ενώ τρία ακόμα άτομα κινδυνεύουν με εισαγωγή λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα που πήγαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, έχοντας κορωνοϊό τις τελευταίες δύο μέρες ήταν πάνω από 70, όμως ευτυχώς τα περισσότερα δεν ήταν σοβαρά και πήγαν για θεραπεία σπίτι τους.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Εκεί νοσηλεύονται 42 άτομα στην κλινική κορωνοϊού και άλλοι 4 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες πάνω από 30 άτομα έχουν πάει στο γενικό νοσοκομείο με τον ιό και έχουν επιστρέψει πίσω στο σπίτι τους, αφού η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση. Καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει στα νοσοκομεία αν η κατάσταση των ασθενών αυτών με τα ελαφρά συμπτώματα χειροτερέψει.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η κατάσταση χαρακτηρίζεται ασφυκτική, αλλά ελεγχόμενη. Ο ιός όμως υπάρχει παντού και οι ασθενείς που έχουν νοσήσει ελαφρά και παρακολουθούνται από τον γιατρό τους ή από τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας, είναι δεκάδες.

Μόνο στα δύο κέντρα υγείας της Πάτρας, σε αυτό του Αγίου Αλεξίου και σε αυτό των Ζαρουχλεΐκων παρακολουθούνται πάνω από 90 άτομα με κορωνοϊό, ενώ στο κέντρο υγείας της Κάτω Αχαΐας πάνω από 40 ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα. Ο ιός πιέζει…

Πηγή: dete.gr