Πάτρα: Δύο από τους 11 γιατρούς με τον μεταλλαγμένο Covid-19 είχαν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου

Δύο εκ των 11 γιατρών που βρέθηκαν θετικοί είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η επικεφαλής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας», Ιφιγένεια Ραβανή.

«Ενώ είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο μας στις αρχές Ιανουαρίου με τις ελεγχόμενες ημερομηνίες ακόμα και άτομα που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ήταν σε αναμονή της δεύτερης διαπιστώθηκε μια διασπορά πολύ έντονη σε κρούσματα στη βασική κλινική του νοσοκομείου στην Παθολογική Κλινική» τόνισε στην ΕΡΤ μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» η επικεφαλής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας», Ιφιγένεια Ραβανή.

«Για αυτό και αμεσότατα», συνέχισε, «μπήκε η υποψία ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πιο μεταδοτικό στέλεχος και για αυτόν ακριβώς τον λόγο στάλθηκαν τα δείγματα για τον ειδικό έλεγχο. Τα δείγματα ήταν θετικά σε σχέση με την μετάλλαξη της μεγάλης Βρετανίας».

Επίσης η κ Ραβανή, απαντώντας σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς επεσήμανε ότι «είναι μεγάλο το ποσοστό κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό που δεν έχει μπει στη διαδικασία του εμβολιασμού έχοντας διάφορες επιφυλάξεις. Πιστεύω ότι όποιοι δισταγμοί θα ξεπεραστούν και θα μπορέσουν να εμβολιαστούν».

Πηγή: ert.gr


Πηγή