Πάτρα: Κτίριο παγίδα, έτοιμο να πέσει, στη συνοικία του Βλατερού (φωτo)

Υπάρχουν δεκάδες κτίρια στην Πάτρα που βρίσκονται ερειπωμένα, σε μία κακή κατάσταση, εγκαταλειμμένα, σχεδόν ετοιμόρροπα, δίνοντας την εντύπωση στον πεζό ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσουν οι σοφάδες στο κεφάλι του.

Αυτή η εντύπωση όμως σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα από τη στιγμή που οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν κάτι και δεν προχωρούν σε παρεμβάσεις.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, η μοναδική παρέμβαση που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί είναι η κατεδάφιση όμως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, χρειάζεται μια διαδικασία.

Ένα από αυτά τα κτίρια που κανονικά θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις μιας υπό διαμόρφωση λίστας για κατεδαφίσεις είναι το κτίριο που βρίσκεται στην Κολοκοτρώνη και Ανδρούτσου, στην περιοχή του Βλατερού.

Το κτίριο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και με τις βροχές, αλλά και με την υγρασία η κατάσταση του, έχει επιδεινωθεί.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία καταγραφή που είχε κάνει ο δήμος τα κτίρια που κρίθηκαν σε κατάσταση ετοιμόρροπη στην Πάτρα ήταν περισσότερα από 500. Αλήθεια τι γίνεται με αυτό το θέμα; Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για να γίνει επιτέλους μια αρχή;

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του patrasevents.gr από το ακίνητο στο Βλατερό:

Πάτρα: Κτίριο παγίδα, έτοιμο να πέσει, στη συνοικία του Βλατερού (φωτo) Πάτρα: Κτίριο παγίδα, έτοιμο να πέσει, στη συνοικία του Βλατερού (φωτo)


Πηγή