Πάτρα: Με δυο μέτρα και σταθμά η διασπορά του covid-19 στους εργασιακούς χώρους

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, σε ότι αφορά τους ελέγχους που γίνονται όταν εντοπίζονται κρούσματα του κορωνοϊού.

Τι εννοούν; «Όταν υπάρχει ένα κρούσμα σε μία δημόσια υπηρεσία γίνονται ιχνηλατήσεις, οι υπάλληλοι βγαίνουν σε καραντίνα και η υπηρεσία κλείνει για λίγες μέρες» τονίζει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας, Σάββας Τζάκης.

«Στον ιδιωτικό τομέα δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά, με τους εργαζόμενους να είναι απροστάτευτοι και τη διασπορά να μεγαλώνει στις επιχειρήσεις που είναι ανοικτές».

Σύμφωνα με τον κ. Τζάκη δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων που υπάρχει στην Πάτρα προέρχεται από τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα.

«Αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και να μεριμνήσει η πολιτεία για την προστασία των εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις αποκρύπτουν τα κρούσματα για τους δικούς τους λόγους όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά με τη σύμφωνη γνώμη του κράτους».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φήμες για κρούσματα που υπάρχουν σε εργασιακούς χώρους ολοένα και αυξάνονται (ακόμα και σε γραφεία που λειτουργούν έχουν ακουστεί), ωστόσο τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώνεται από τους υπευθύνους. Χωρίς όμως να διαψεύδουν…


Πηγή