Πάτρα: Πάνω από 230 κουκλάκια πήραν… καρναβαλική ζωή και ετοιμάζονται πλέον να παρελάσουν (φωτο)

Φωτό - Στέλιος Αποστολόπουλος Φωτό - Στέλιος Αποστολόπουλος

H ιδέα έπεσε στο τραπέζι και από τη στιγμή που έπεσε όλα από εκεί και έπειτα ήταν θέμα… ονείρων.

Ονείρων και διάθεσης. Οι Μπούλες έχουν δείξει ότι ξέρουν να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα και από διάθεση για καρναβάλι άλλο τίποτα.

Έτσι όλα είναι έτοιμα σχεδόν για να γίνει πραγματική η πιο ονειρική παρέλαση που γνώρισε στα χρονικά του το Πατρινό Καρναβάλι. Η παρέλαση των ονείρων.

Ο χώρος που θα στηθούν τα κουκλάκια και τα καρναβαλικά ομοιώματα, εκεί στο κάτω μέρος της Ερμού, στην συμβολή της με την Αγίου Ανδρέου, έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται και μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας, η βιτρίνα θα ανοίξει.

Οι Πατρινοί που φέτος στερήθηκαν το καρναβάλι – τουλάχιστον έτσι όπως το γνωρίζουν και το έχουν συνηθίσει – θα έχουν την ευκαιρία περνώντας από το συγκεκριμένο κτίριο, με μία ματιά στη βιτρίνα να κάνουν τη δική τους παρέλαση.

Μια παρέλαση εικονική, αλλά ταυτόχρονα τόσο καρναβαλική, έχοντας όλα τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τις παρελάσεις των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, με τα ζωηρά χρώματα, τις υπέροχες αμφιέσεις και τις πρωτότυπες κατασκευές.

Η ανταπόκριση των Πατρινών στο κάλεσμα από τις Μπούλες για να ντύσουν καρναβαλικά τα κουκλάκια που τους χάρισαν για αυτό το σκοπό, ήταν τουλάχιστον συγκινητική.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχαν παραδοθεί στην ομάδα 220 καρναβαλικά κουκλάκια και μέχρι την Τρίτη αναμένεται να δοθούν και τα υπόλοιπα 30 για συμπληρώσουν τα 250, τον αριθμό των συμμετοχών στη παρέλαση.

Οι ιδέες των καρναβαλιστών και των ανθρώπων γενικότερα που έκατσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά, "ντύνοντας" τα κουκλάκια, δίνοντας τους σχήμα, μεταμορφώνοντας τα από άψυχα αντικείμενα, σε καρναβαλικά ομοιώματα που μοιάζουν να έχουν πάρει ζωή, είναι κάτι παραπάνω από εμπνευσμένες.

Φωτό - Δημήτρης Αβράμης

Φωτό – Δημήτρης Αβράμης

Υπέροχες δουλειές

Αν κοιτάξει κανείς τη σελίδα στο facebook «σουαρέ του χρόνου Μπούλες» θα διαπιστώσει ότι έχουν δημιουργήσει φοβερά πράγματα. Πρωτότυπα, καινοτόμα, καλλιτεχνικού ύφους, αλλά και με κωμικά – σατυρικά στοιχεία, ανάλογα με την έμπνευση που είχε ο καθένας τους.

Για τα υπόλοιπα ας κάνουμε υπομονή μέχρι την μέρα που τα κουκλάκια θα τοποθετηθούν και η μεγάλη βιτρίνα του ακινήτου θα πάρει φως μέσα από τις δημιουργίες αυτές.

Προσοχή όμως: Προκειμένου ο χώρος να είναι covid free τα καρναβαλικά κουκλάκια που θα συνθέσουν την παρέλαση τον ονείρων δεν θα μπορούμε να τα δούμε, ενός του κτιρίου. Μόνο από τη βιτρίνα.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης και κάτι άλλο: Η προθεσμία για την αποστολή των βίντεο που είναι να συμμετάσχουν στη φετινή εικονική παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, στην παρέλαΣΥ, πήρε παράταση.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 150 βίντεο από καρναβάλια των περασμένων ετών. Η παρέλαΣΥ θα μεταδοθεί από τα social media την Κυριακή του Καρναβαλιού.

Προηγείται όμως η παρέλαση των ονείρων. Πάρτε μια γεύση από τη δουλειά που έχει γίνει από τις εικόνες. Γιατί όταν αγαπάς κάτι τότε μόνο μπορείς να το κάνεις να γίνει αληθινό.

Φωτό - Ανδριάνα Καρπέτα

Φωτό – Ανδριάνα Καρπέτα

Φωτό - Eleni Back

Φωτό – Eleni Back

Φωτό - Fragoula Georma

Φωτό – Fragoula Georma

Φωτό - Ifigeneia Lampropoulou

Φωτό – Ifigeneia Lampropoulou

Φωτό - Δημήτρης Χρυσανθόπουλος

Φωτό – Δημήτρης Χρυσανθόπουλος

Φωτό - Ιωάννα Νταβλούρου

Φωτό – Ιωάννα Νταβλούρου

Φωτό - Μαρία Κάντζαλη

Φωτό – Μαρία Κάντζαλη

Φωτό - Κωνσταντίνα Καραγιάννη

Φωτό – Κωνσταντίνα Καραγιάννη

Φωτό - Aristi Belabgeni

Φωτό – Aristi Belabgeni

Φωτό - Ριάννα Παπαχριστοπούλου

Φωτό – Ριάννα Παπαχριστοπούλου

Φωτό - Λίτσα Τσιοντσιόλου Ησαΐα

Φωτό – Λίτσα Τσιοντσιόλου Ησαΐα

Φωτό - Αργύρης Γιακουμέλος

Φωτό – Αργύρης Γιακουμέλος


Πηγή