Πάτρα: Πτώση στα take away και στα delivery από την έξαρση των κρουσμάτων και μετά

Η έξαρση των κρουσμάτων και η διασπορά του ιού στην ανοικτή κοινότητα της Πάτρας, έχει κάνει ζημιά στα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά παρά την καραντίνα και το σκληρό lockdown.

Σύμφωνα με επαγγελματίες της εστίασης που λειτουργούν καφετέριες ως take away, από την μέρα που ξεκίνησε η έξαρση των κρουσμάτων στην Πάτρα, έπεσε κατακόρυφα η κίνηση τους.

Όπως λένε η πτώση της κίνησης αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αγγίζει το 80% σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες όταν είχαμε και πάλι πανδημία.

Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η πτώση που ο Φεβρουάριος σε πολλούς θυμίζει την κατάσταση που υπήρχε τον περασμένο Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν δεν κυκλοφορούσε σχεδόν τίποτα στην Πάτρα, τότε που ο κόσμος δεν είχε εξοικειωθεί με τον ιό. Παρόμοια είναι η πτώση αυτόν τον μήνα και στα ταχυφαγεία, αλλά και στα καταστήματα που στέλνουν παραγγελίες σε σπίτια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καταστηματαρχών, ενώ την περίοδο του δεύτερου lockdown, ο κόσμος δεν έδειξε να επηρεάζεται και τόσο από αυτή την κατάσταση, συνεχίζοντας να παραγγέλνει, πλέον το πράγμα έχει αλλάξει.

Τον Φεβρουάριο η μείωση έφτασε το 60% με 70% σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες της πανδημίας, χωρίς να λογαριάζεται σε αυτή η γενικότερη πτώση συγκριτικά με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από τον κορωνοϊό.

Μεγάλη είναι η πτώση αυτόν τον μήνα και στα ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ, ένας κλάδος που επειδή παραμένει ανοικτός δεν είχε επηρεαστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από την πανδημία.

Η μείωση της δουλειάς τους από την έξαρση των κρουσμάτων και μετά, σε συνδυασμό με το σκληρό lockdown που τους επιβάλει το κλείσιμο των καταστημάτων στις 6 το απόγευμα, είναι κάθετη.

Συμπερασματικά, η κρίσιμη υγειονομικά περίοδος για την Πάτρα, έχει επηρεάσει αρνητικά το κομμάτι αυτό της αγοράς που παραμένει ανοικτό, με τον κόσμο να φοβάται και να φυλάσσεται.


Πηγή