Πύργος: Εκτακτη παρέμβαση του δημάρχου για να σώσει το Τμήμα Μουσειολογίας

Τρέμουν το ενδεχόμενο να χάσουν το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο και μαζί ένα κομμάτι φοιτητών. Και επειδή με τον νέο Νόμο υπάρχει κίνδυνος για πολλά περιφερειακά τμήματα, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος προχώρησε στη σύγκληση επείγουσας τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 4/2 και ώρα 6.00 το απόγευμα, με θέμα:
«Το μέλλον του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου και απαιτούμενες ενέργειες μας γι’ αυτό».
Με τις νέες δυσμενείς εξελίξεις και τα γνωστά ήδη δυσοίωνα σενάρια να δημιουργούν «ασφυκτικό κλοιό» και να προαναγγέλλουν δραματικές εξελίξεις για το Τμήμα Μουσειολογίας, στην τηλεδιάσκεψη αυτή μεταξύ άλλων έχουν κληθεί οι βουλευτές Ηλείας, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Παν/μίου Πατρών, των θεσμικών οργάνων της εκπαιδευτικής κοινότητας, του συλλόγου σπουδαστών καθώς και του επαγγελματικού τομέα της πόλης.
Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου: ”Έχει προηγηθεί πλήθος παρεμβάσεων τόσο προς την πολιτική όσο και προς την πρυτανική ηγεσία, και πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την εξεύρεση και υλοποίηση των λύσεων που πρέπει να δοθούν. Μέσα στο δικαιολογημένο εντεινόμενο κλίμα ανησυχίας για την τύχη του Τμήματος, ο καθένας από την πλευρά του και όλοι μαζί για τον δίκαιο κοινό σκοπό, οφείλουν να δράσουν αποφασιστικά”.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Φεβρουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία