Στιγμές από τη νίκη – πρόκριση του Προμηθέα: To ξέσπασμα Γιατρά και τα τρίποντα «μαχαιριές» του Αγραβάνη […]

«Ατσάλινος» ο Προμηθέας, με ψυχή και πάθος νίκησε τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά από πραγματικά πολύ μεγάλο ντέρμπι η ομάδα της Πάτρας έδειξε πάθος και ψυχραιμία και νίκησε εκτός έδρας με 69-76 τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό κυπέλλου με αποτέλεσμα να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό όπου θα διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο της χρονιάς μετά το Super Cup.

Κορυφαίος για την πατρινή ομάδα ο Τζέριαν Γκραντ που σημείωσε 24 πόντους, είχε 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα όμως σημαντική συνεισφορά στο έξτρα 5λεπτο είχε και ο Δ. Αγραβάνης με 9 πόντους.

Με αυτούς πρωταγωνιστές ήρθε η πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό ο οποίος πάντως κανείς δεν ξέρει πότε θα διεξαχθεί αφού εκκρεμεί ο προημιτελικός ΠΑΟ-Περιστέρι και ο ημιτελικός όπου ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το Λαύριο.

Δείτε τα highlights:

Γιατράς: «Σκέφτηκα να σταματήσω μετά τον περσινό τελικό!»

Πανευτυχής ήταν ο Μάκης Γιατράς μετά τη νίκη-πρόκριση (76-69) του Προμηθέα στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής των Πατρινών τόνισε πως καθοριστικοί για το ροζ φύλλο ήταν ο νεοαποκτηθείς Κουίνσι Φορντ, αλλά και ο… τρελός –όπως τον είπε- Δημήτρης Αγραβάνης.

Από ‘κει και πέρα, ο Έλληνας κόουτς ερωτήθηκε για το αν έχει… σοφότερος μετά τον περσινό χαμένο τελικό Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, αποκαλύπτοντας πως του πέρασε ως σκέψη να σταματήσει την προπονητική!

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, γιατί σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο ελέγχαμε στο μεγαλύτερο μέρος, στράβωσε στο τέλος για μας, κάναμε λάθη και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Ο ΠΑΟΚ πήγε μπροστά με τέσσερις πόντους κι εκεί εμείς χαμηλώσαμε το σχήμα μας και μέσα από την άμυνα πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ που τα έδωσε όλα και οι δύο είχαμε άγχος γιατί κρίνονταν η πρόκριση. Είναι σημαντικό που για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Προμηθέας θα διεκδικήσει το Κύπελλο. Είμαι ευτυχισμένος, χαρούμενος γιατί όταν φτάνεις στο σημείο να βιώνεις αυτά που ονειρεύεσαι αυτό λέγεται ευλογία. Είμαι περήφανος για όλους τους ανθρώπους του Προμηθέα, οι οποίοι είναι με την ομάδα από το Γ’ τοπικό. Δεν ξέρω πότε θα παίξουμε, ελπίζω να τα καταφέρουμε», δήλωσε αρχικά ο Μάκης Γιατράς και πρόσθεσε:

«Θέλαμε να ανοίξει το σκορ γιατί έχουμε περισσότερους παίκτες. Ξέραμε την απώλεια του ΠΑΟΚ με τον Λονγκ και ότι είχε λιγότερα γκαρντ. Ήμασταν πολύ άστοχοι και στο τέλος ενώ φαινόταν ότι θα πήγαινε ψηλά, δεν πήγε».

Για το αν νιώθει σοφότερος μετά την περσινή ήττα στον τελικό: «Έχω πολλά χρόνια μπροστά μου για να γίνω σοφός…» και συμπλήρωσε: «Μην μου θυμίζεις τον περσινό τελικό, γιατί μετά το παιχνίδι ήθελα να σταματήσω την προπονητική. Δεν θα γίνω πιο σοφός. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το Λαύριο που παίζει το καλύτερο μπάσκετ ή τον Παναθηναϊκό που είναι ομάδα Ευρωλίγκας ή το Περιστέρι που έχει μεγάλο βάθος».

Για το γεγονός ότι έδωσε τα κρίσιμα σουτ στον Αγραβάνη που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν κακός: «Έχει την τρέλα, μιλάμε για τρελό. Ο Αγραβάνης είναι ο πρώτος σκόρερ μας. Καταρχήν να πω ότι ο Φορντ ήταν το κλειδί της νίκης για μας. Ο Αγραβάνης έχει την ποιότητα, την εμπειρία αλλά και την τρέλα αλλά κλειδί στη νίκη ήταν η άμυνά μας».

Επικό ξέσπασμα Γιατρά: «Αν πάρουμε τεχνική ποινή θα γ@μ…»

Ο 49χρονος τεχνικός του Προμηθέα είχε μια έντονη αντίδραση προς τον πάγκο της ομάδας του, μετά από φωνές και διαμαρτυρίες που ακούστηκαν προς τους διαιτητές.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς των Πατρινών ζήτησε σε έντονο ύφος από τους ανθρώπους της ομάδας να μην μιλάνε από τον πάγκο αλλιώς θα πάρουν τεχνική.

Τα τρίποντα «μαχαιριές» του Αγραβάνη

Τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης, ο Προμηθέας βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο πόντους από τον ΠΑΟΚ (64-62).

Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Δημήτρης Αγραβάνης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δύο σερί τρίποντα έδωσε τεράστιο προβάδισμα 6 πόντων στους Πατρινούς (64-70), με τους Θεσσαλονικείς να μην μπορούν μέχρι το τέλος να γυρίσουν το ματς.


Πηγή