Ασφυκτικές πλέον οι πιέσεις στα νοσοκομεία της Πάτρας

Άνοιξε και η τέταρτη ΜΕΘ κορωνοϊού στο ΠΓΝΠ με έξι ακόμα κρεβάτια

Συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας λόγω των περιστατικών κορωνοϊού που χρειάζονται νοσηλεία. Χθες, όπως είχε γράψει το thebest.gr άνοιξε και τέταρτη ΜΕΘ Covid στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας με έξι επιπλέον κρεβάτια ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού, σε 27. Ήδη στην τέταρτη ΜΕΘ μεταφέρθηκαν τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

Η επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΘ του ΠΦΝΠ Φωτεινή Φλίγκου σε post της ανέφερε: “Νέα ΜΕΘ Covid-19, 4η!”

Την ίδια ώρα ο Λοιμωξιολόγος- Διευθυντής της Παθολογικής του ΠΓΝΠ Μάρκος Μαραγκός στη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την πανδημία εξέπεμψε σήμα sos λέγοντας πως “έτσι όπως πάμε με τα κρούσματα καταρρέουμε”

Χθες στις Κλινικές κορωνοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 85 ασθενείς, 19 στις ΜΕΘ, 4 παιδιά την Παιδιατρική Κλινική και η 15χρονη στη ΜΕΘ Παίδων. Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 73 ασθενείς στις κλινικές κορωνοϊού και 11 στη ΜΕΘ. Στα 203 rapid test που διενεργήθηκαν χθες στην πλατεία Παπανδρέου εντοπίστηκαν 11 θετικά.

Εμβολιασμοί

Στην Αχαΐα έχουν γίνει περισσότεροι από 30.600 εµβολιασµοί, στην Αιτωλοακαρνανία 16.500 και στην Ηλεία 15.500. Ωστόσο, καταγράφηκε αυξητική τάση στον αριθµό των επιβεβαιωµένων κρουσμάτων µε 27 νέα στην Αιτωλοακαρνανία και 22 νέα στην Ηλεία.

«Το άγχος μας είναι στον αριθμό των κενών κρεβατιών » πρόσθεσε ο Μ. Μαραγκός και παρατήρησε ότι συνεχίζεται αδιάκοπα η προσέλευση ασθενών που χρήζουν νοσηλείας στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Εξήγησε μάλιστα ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούν στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Είπε επίσης πως αν το σύστημα στην Πάτρα φορτωθεί, υπάρχει δυνατότητα διευκόλυνσης από τα νοσοκομεία Αιγίου, Πύργου και Ιωαννίνων.

«Πρέπει να πάμε γρηγορότερα στους εμβολιασμούς λειτουργώντας μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει” επεσήμανε ο κ. Μαραγκός.

Πηγή: thebest.gr