ΜΠΑΣΤΑΣ- ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ | Για τα εμβόλια της Αστρα-Ζένεκα στη Ζάκυνθο: Καλοδεχούμενα κι ας αργούν ακόμα

Χαιρόμαστε που η δημόσια πίεση που ασκήσαμε ως ΑΝΑΣΑ , αλλά και η πίεση που άσκησαν οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν αποτέλεσμα. Επιτέλους ο Βουλευτής Ζακύνθου κατάλαβε οτι είναι ΆΚΥΡΗ η δήλωση που έκανε μόλις πριν μια εβδομάδα: "μέχρι στιγμής τα δύο κέντρα στο Νοσοκομείο αλλά και το Κ.Υ Ζακύνθου επαρκούν.." ΆΚΥΡΗ είναι και η δήλωση του κ.Βουλευτή μόλις πριν μια εβδομάδα οτι: τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών , δεν έχουν φτάσει στις " …υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης…". Η αλήθεια είναι οτι στην υπόλοιπη Ελλάδα και φυσικά στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου τα εμβόλια έφτασαν από τις 10 Φεβρουαρίου. Στην Ζάκυνθο θα φτάσουν(;) σε 10 μέρες, δηλαδή με καθυστέρηση ενός μήνα στην καλύτερη περίπτωση. Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε να φτάσουν. ΆΚΥΡΗ προφανώς είναι και η πεισματική εμμονή του κ.Βουλευτή μόλις πριν μια εβδομάδα (21/2) οτι : "Στη Ζάκυνθο η επιλογή ήταν να συνεχίσουμε με τα εμβόλια της Pfizer και προχωράμε έτσι στους εμβολιασμούς..". ΑΚΥΡΩΝΕΙ και τον εαυτό του ο κ. Βουλευτής λέγοντας την Παρασκευή οτι "θα μπορούν να εμβολιάζονται δύο ηλικιακές ομάδες στο Νοσοκομείο.." . Πέντε μέρες νωρίτερα (21/2) ο κ. Βουλευτής έλεγε οτι : Το εμβόλια της astra zeneca δεν γίνονται σε νοσοκομεία, αλλά σε κέντρα υγείας.." . Ας αποφασίσετε κ.Ακτύπη τι από τα δυο ισχύει. Και επειδή προφανώς ισχύει η προηγούμενη δήλωση σας , αρχίστε να ψάχνετε για Κέντρο Υγείας για τα Αστρα-Ζένεκα. Για να τηρηθεί και η υπόσχεση σας οτι τα εμβόλια αυτά θα φτάσουν στη Ζάκυνθο σε 10 μέρες. Φανταζόμαστε επίσης οτι θα λάβετε υπ οψιν σας και τον "ξενοδόχο" . Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του Προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Ζακύνθου κ.Ποταμίτη που ζητάει : "την απεμπλοκή των Νοσοκομείων και του προσωπικού τους από τον εμβολιασμό."(24/2). Επίσης θα πρέπει να μνημονεύσουμε την δήλωση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου και αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.Καψαμπέλη οτι : "…Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνεται σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας και ιατρεία. Τα Νοσοκομεία πρέπει να απαλλαγούν από αυτή την επιβάρυνση…" (24/2) ΆΚΥΡΗ είναι και η επίκληση του κ. Βουλευτή στον περιβόητο Εθνικό σχεδιασμό. Είπε (20/2): "Η Ζάκυνθος δεν εντάχθηκε στον σχεδιασμό για εμβολιασμούς με εμβόλια της Astra Zeneca.." Ο εθνικός σχεδιασμός δεν είναι θεόσταλτος και ο κ. Βουλευτής ανακάλυψε μετά από λίγες μέρες οτι μπορεί και να αλλάξει. Το ανακάλυψε βέβαια αφού του επισημάναμε δημόσια οτι η Κάλυμνος τών 16.000 κατοίκων μπόρεσε να "ανατρέψει" τον περιβόητο εθνικό σχεδιασμό και τώρα αποκτά Εμβολιαστικό κέντρο για την ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών.
Και για να μην ΑΚΥΡΏΣΕΙ πάλι τον εαυτό του, θα πρέπει να έχει βρει μέχρι τις 8 Μαρτίου (που εκπνέει το 10ήμερο), Εμβολιαστικό Κέντρο για την ηλικιακή ομάδα των 60-64 γιατί ο εθνικός σχεδιασμός που επικαλείται είναι σαφέστατος στο θέμα αυτό: "“πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών”. Ελπίζουμε , για το καλό όλων μας τα αντανακλαστικά του κ.Βουλευτή να είναι πιο γρήγορα: Ένα νησί που ζει από τον τουρισμό δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση στο χτίσιμο της ανοσίας του. Και το εμβολιαστικό κέντρο για την ηλικιακή κατηγορία 60-64 θα μπορούσε να συμβάλλει εξαιρετικά σε αυτό. Όσο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Από την αρχή "ένιψε τας χείρας της" και ήταν ολοφάνερο κατά τη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου οτι αγνοούσε πλήρως το όλο θέμα. Πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες αντικρουόμενες δηλώσεις των στελεχών της. Τις παραθέτουμε : Διαλέγετε και παίρνετε. Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ι.Ν. για τη Δημόσια Υγεία κ. Ζορμπάς: " Το προσεχές χρονικό διάστημα που ακόμη όμως δεν έχει προσδιοριστεί, ξεκινά ο εμβολιασμός των άνω των 60 ετών και στη Ζάκυνθο κατά πάσα πιθανότητα με το εμβόλιο της Pfizer μεταφέροντας την ενημέρωση που είχε από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Κ. Καρβέλη…" (26 Φεβρουαρίου)
Την ίδια μέρα(!) 26/2 η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα επικαλούμενη το ίδιο(!) πρόσωπο ,δηλ. τον κ.Καρβέλη δήλωσε οτι : Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης με ενημέρωσε ότι είναι στον προγραμματισμό για τη Ζάκυνθο ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών… η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Astra Zeneca." Διαλέγετε και παίρνετε. Η κ Περιφερειάρχης επικαλείται και αυτή τον περιβόητο Εθνικό Σχεδιασμό, που – αν υπάρχει – είναι σίγουρο οτι έχει υποφέρει πολλά στα Ιόνια Νησιά. Για την ΑΝΑΣΑ Ζακύνθου: Θανάσης Καραίσκος Διονύσης Μπάστας Περιφερειακοί Σύμβουλοι στα Ιόνια Νησιά με την ΑΝΑΣΑ.


Πηγή