Διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουλγαρίας για την Πατρινή Ήλια Αλεξοπούλου

Με μία βελτιωμένη εμφάνιση, λίγο πιο κοντά στις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, έκλεισε η Εθνική ανσάμπλ την παρουσία της στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα της έπειτα από ενάμιση χρόνο, αλλά και το αρχικό «δείγμα γραφής» ενόψει του προολυμπιακού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του ερχόμενου Ιουνίου.

Στα «αποκαλυπτήρια» του καινούργιου προγράμματός του στα 3 στεφάνια/4 κορύνες, το ελληνικό ανσάμπλ, όπου μετέχουν η Πατρινή αθλήτρια της Γ.Ε. Πατρών Ήλια Αλεξοπούλου και η Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα προσπάθησε να περιορίσει τα σφάλματα της πρεμιέρας και παρότι δεν απέφυγε τα λάθη συγκέντρωσε 29,950 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στον συγκεκριμένο συνδυασμό οργάνων. Κυρίως όμως έδειξε ότι, παρότι βρίσκεται ακόμα στην αρχή της προσπάθειας, θα παρουσιάζεται πιο έτοιμο κάθε φορά, ανεβαίνοντας επίπεδο συν τω χρόνω.

Διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουλγαρίας για την Πατρινή Ήλια Αλεξοπούλου

Η ελληνική ομάδα, η οποία την περ. Παρασκευή είχε πάρει 25,650 β. στις 5 μπάλες, έφτασε έτσι τους 55,600 βαθμούς στο άθροισμα και τερμάτισε τελικά στη 10η θέση στον σύνθετο αγώνα μεταξύ 11 ομάδων, υποσκελίζοντας την Ισπανία.

Για το ανσάμπλ, το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δοθεί μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βάρνα (9-13 Ιουνίου), με διεκδικήτριες συνολικά εννιά εκπροσώπους από τη «Γηραιά ήπειρο».

Στο ατομικό, εξάλλου, η Ελένη Κελαϊδίτη κατετάγη τελικά 21η στο σύνθετο ατομικό με 83,500 β. (11η μεταξύ των αθλητριών που διεκδικούν τρία ολυμπιακά εισιτήρια μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων) και η Ιωάννα Μαγοπούλου 23η με 81,800 β. (12η ανάμεσα στις αθλήτριες της ειδικής προολυμπιακής κατάταξης).


Πηγή