Η…Μεγάλη Παρασκευή για Πύργο-Αμαλιάδα!

Για την Παρασκευή (5/3) στη 13.00 στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα στην Πάτρα ορίστηκε η συνάντηση με θέμα συζήτησης τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας Ηλείας, μετά το ήδη γνωστό κοινό αίτημα – κάλεσμα των επτά Δημάρχων του Νομού.
Παράλληλα την ίδια ημέρα προγραμματίζεται στον Πύργο Στάση εργασίας καθώς και άλλες παρόμοιες δράσεις (μιας και λόγω της κατάστασης από την πανδημία, σε συνδυασμό με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπεται κάτι περισσότερο). Στην οποία ήδη δήλωσαν συμμετοχή, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Π.Ε. Ηλείας, που στηρίζουν πλήρως τις κινητοποιήσεις του Δήμου Πύργου.
Για το θέμα αυτό, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε και συνάντηση με τους προέδρους των δύο συλλόγων κ.κ. Χρήστο Γαρύφαλλο και Ανδρέα Ασημακόπουλο οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους για το φλέγον αυτό ζήτημα. Έτσι συμφώνησαν να κηρύξουν στάση εργασίας την ίδια ημέρα της συνάντησης, Παρασκευή 5/3 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 15.00.
Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ήδη αναφέρει μεταξύ άλλων πως:- Καλούμε όλους τους πολίτες της Ηλείας και όλους τους φορείς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς, όλους τους Δήμους, καθώς επίσης τα κόμματα και τους Βουλευτές, σε κοινή αγωνιστική δράση ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη απομάκρυνση από την Ηλεία των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Μαρτίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία