Lockdown : Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» – Όλες οι υπόλοιπες περιοχές( και η ΖΑΚΥΝΘΟΣ), κα […]

Στο «βαθύ κόκκινο», στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, κατατάσσεται η περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κοροναϊού, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην κατηγορία αυτήν εντάσσονται και άλλες περιοχές.

Στο επίπεδο αυτό εντάσσονται και οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας εκτός από Μεγανήδι, Φθειώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας,. Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας εκτός από την Σκύρο.

Στο ίδιο επίπεδο κατατάσσεται και ο δήμος Καλυμνίων.

  • Όλες οι υπόλοιπες περιοχές( και η ΖΑΚΥΝΘΟΣ), κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο»

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Πέμπτη στις 6 το πρωί, ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, για να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές στα sms στο 13033 που θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτές:

  • Για τον κωδικό 2 που στέλνουμε για αγορές πρώτων ειδών σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ με sms στο 13033 πλέον ισχύει μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας

  • Για τον κωδικό 3 για μετάβαση σε τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία, ισχύει επίσης ο περιορισμός μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας

  • Για τον κωδικό 4 (παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο), οι αστυνομικοί θα κάνουν επιπλέον ελέγχους ζητώντας διευκρινήσεις

  • Για τον κωδικό 6 (για άσκηση) πλέον ισχύει μόνο για όσους μετακινούνται πεζή ή με ποδήλατο και όχι με μηχανάκι ή αυτοκίνητο.


Πηγή