Αχαΐα: 22 τμήματα σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού – 16 κρούσματα σε μαθητές

Χαμηλά είναι τα ποσοστά της διασποράς στις σχολικές κοινότητες και συγκριμένα των λυκείων της Αχαΐας από τη στιγμή που ξεκίνησε η δια ζώσης εκπαίδευση.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας, με βάση τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει μέχρι ώρας από τα self test που έχουν γίνει.

Αυτή τη στιγμή σε καραντίνα, δηλαδή σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους βρίσκονται 22 τμήματα από τα 60 λύκεια της Αχαΐας.

Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί αφορούν 16 μαθητές οι οποίοι και έχουν απομονωθεί και βρίσκονται σε θεραπεία στο σπίτι τους. «Η διασπορά τις σχολικές κοινότητες είναι μικρή και θεωρώ ότι τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν την αξία των self test» τονίζει ο κ. Ζέρβας.

«Το χαμηλό ποσοστό της διασποράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα self test, ενώ κατά την άποψη μου η όλη διαδικασία έχει και μία εκπαιδευτική προσέγγιση.

Μέσα από αυτά τα παιδιά μαθαίνουν να προσέχουν για την υγεία τους και κατά συνέπεια να είναι πιο προσεκτικά στην τήρηση των μέτρων που απαιτούνται.

Ταυτόχρονα με τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, μέσα από την διαδικασία αυτή και τη σωστή ιχνηλάτηση, προστατεύεται η σχολική κοινότητα από τη διασπορά και τα υπόλοιπα παιδιά από το να μολυνθούν».

Πλέον τα σχολεία ετοιμάζονται να σταματήσουν ξανά λόγω των διακοπών του Πάσχα. Ωστόσο, όταν ξεκινήσουν και πάλι, αυτή τη φορά μαζί με τους μαθητές του γυμνασίου και του δημοτικού, θα κληθούν να κάνουν ξανά αυτή την διαδικασία των self test, έχοντας μια μεγαλύτερη εξοικείωση πλέον.


Πηγή