Αντωνία Γιαννακοπούλου – Τίμησε και έδειξε το ύψος της πατραϊκής πυγμαχίας (βίντεο)

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας εφήβων και νεανίδων που διεξάγεται στην Πολωνία στην πόλη Kielce, όμως η συμμετοχή της σε μια τέτοια διοργάνωση, έδειξε από μόνη της το επίπεδο της πατραϊκής πυγμαχίας.

Ο λόγος για την Αντωνία Γιαννακοπούλου που έκανε την προσπάθεια της στον αγώνα που έδωσε με την πρωταθλήτρια και μεγάλο φαβορί της κατηγορίας της (54 κιλά) την Ρωσίδα Αναστάζια Κιριένκο, χάνοντας με 5-0 στα σημεία. Είναι χαρακτηριστική η ετυμηγορία των πέντε κριτών: 27-30, 28-29, 28-29, 28-29, 27-30.

Αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής πήγε στην Πολωνία υπό τις οδηγίες του Λάμπρου Μιχαλόπουλου της Πυγμής που τυγχάνει να είναι θείος της.

Ο τελευταίος μετά το τέλος του αγώνα και την εμφάνιση της πατρινής της ΠΓΕ, με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος, έκανε μία ανάρτηση αναφερόμενος στη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια με την Αντωνία Γιαννακοπούλου, ο προπονητής της Παναχαϊκής, Νίκος Πλέας.

Έγραψε σχετικά: «Συγχαρητήρια, και ένα μεγαλο ευχαριστώ στον παλιό συναθλητή, συνάδελφο και φίλο, 35 χρόνια τώρα, Νίκο Πλέα που εμπιστεύτηκε στα χέρια μου ένα «εργαλείο» που ετοιμάζει 10 χρόνια, την Γιαννακοπούλου Αντωνία. Τους αθλητικούς μου χαιρετισμούς στην πρώτη μου πυγμαχική οικογένεια της Παναχαϊκής».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου και στην διοργάνωση παίρνουν μέρος 490 αθλητές από όλο τον κόσμο.

Δείτε τον αγώνα της στο πιο κάτω βίντεο (από το 47'.10'').

AIBA Youth Men's and Women's World Boxing Championships Kielce 2021 | Day3 | Ring A | Evening


Πηγή