Δ. Αγραβάνης: “Νιώθω πως ανταποδίδω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα τα μέλη της ομάδας”

Δ. Αγραβάνης: "Νιώθω πως ανταποδίδω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα τα μέλη της ομάδας" Δ. Αγραβάνης: "Νιώθω πως ανταποδίδω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα τα μέλη της ομάδας"

Είναι ένα από τα βασικά «γρανάζια» της φετινής “μηχανής” του Προμηθέα και ένας παίκτης που έχει βοηθήσει πολύ και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δώσει λύσεις στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Ο λόγος για τον διεθνή φόργουορντ, Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Προμηθέα και είναι ένας από τους παίκτες με σημαντική προσφορά στη πορεία του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, μίλησε στην ιστοσελίδα του Προμηθέα (promitheasbc.gr) για το μυστικό που κράτησε την ομάδα ενωμένη μετά τα πολλαπλά χτυπήματα από τον covid-19, για τους πανηγυρισμούς του, για τη συνέχεια στην Stoiximan Basket League αλλά και για τον τελικό Κυπέλλου….

-Γιατί κόλλησες με την ομάδα; Τι σου αρέσει πιο πολύ στην Πάτρα;

Δημήτρης Αγραβάνης: «Είμαι ενάμιση χρόνο στη ομάδα, ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι από την αρχή,ειδικότερα ο κ. Λιόλιος και ο Μάκης Γιατράς, αλλά και η βοήθεια τους σε ότι έχω χρειαστεί είναι πολύ σημαντική. Από την αρχή είχα σε εκτίμηση τον σύλλογο αλλά με τον τρόπο που μου έχουν συμπεριφερθεί, με έχουν κάνει να δεθώ. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να βοηθήσω να φτάσουμε ψηλά, έχουμε κοινούς στόχους με το σύλλογο και χαίρομαι που γίνονται πραγματικότητα σιγά-σιγά. Για αυτό το λόγο βγάζω συναίσθημα στους πανηγυρισμούς μου πολλές φορές. Η Πάτρα είναι πολύ ωραία πόλη, είναι κοντά στην Αθήνα και μπορώ να πηγαίνω σπίτι μου στα ρεπό μου και επίσης είναι μία παραθαλάσσια πόλη που είναι σημαντικό για μένα. Να μην ξεχάσω να πω πως η Πάτρα είναι μια πόλη που έχει αποδείξει πως αγαπάει το μπάσκετ».

-Το έκανες με τον ΠΑΟΚ, το έκανες και με την ΑΕΚ. Τι νιώθεις όταν σουτάρεις αυτά τα μεγάλα τρίποντα;

Δημήτρης Αγραβάνης: «Νομίζω πως φέτος η ικανότητα να βάζω μεγάλα σουτ οφείλεται στη δουλεία που έχω κάνει το καλοκαίρι αλλά και ότι ο προπονητής μου δίνει τη μπάλα στις κρίσιμες στιγμές. Αυτό βέβαια το κερδίζει κάποιος με βάση τα αποτελέσματα στους αγώνες και πραγματικά νιώθω πολύ όμορφα όταν βοηθαώ την ομάδα σε κομβικούς αγώνες. Νιώθω πως ανταποδίδω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα τα μέλη της ομάδας».

-Μπορεί ο Προμηθέας να παίξει τελικό με τον ΠΑΟ και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Το πιστεύεις;

Δημήτρης Αγραβάνης: «Εννοείται πως το πιστεύω. Η νοοτροπία νικητή υπάρχει στο σύλλογο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μπορούμε να καταφέρουμε να τον κερδίσουμε, αν παίξουμε καλά. Το έχουμε δείξει άλλωστε και στην Ευρώπη πέρυσι όπου κάναμε μεγάλες νίκες και στην Ελλάδα και πέρυσι αλλά και φέτος. Οπότε είτε με τον ΠΑΟ, είτε με άλλον αντίπαλο, εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

-Το φετινό πρωτάθλημα είναι τελικά πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι;

Δημήτρης Αγραβάνης: «Ασφαλώς και είναι πιο ανταγωνιστικό αν και πολλοί δεν το περίμεναν λόγω covid-19. Οφείλεται στο ότι έχουν φτιαχτεί πολλές ανταγωνιστικές ομάδες όπως είναι το Λαύριο Megabolt που έχει δημιουργήσει πολύ καλό σύνολο, είναι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ που διαρκώς ανεβαίνει, επίσης το Περιστέρι είναι παραδοσιακή δύναμη αλλά και ο Κολοσσός H Hotels που επίσης είναι ανεβασμένος. Οι 7 από τις 8 ομάδες των playoffs θα είναι ανταγωνιστικές και είναι πιθανό να δούμε εκπλήξεις».

Δ. Αγραβάνης: "Νιώθω πως ανταποδίδω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα τα μέλη της ομάδας"

-Φέτος η ομάδα χτυπήθηκε πολύ από τον ιό και είχε διάφορα προβλήματα, όμως είδαμε πως είναι μέσα στους στόχους της. Πως το πετύχατε;

Δημήτρης Αγραβάνης: «Εκτιμώ πως κομβικό ρόλο παίζει η χημεία που έχουμε οι παίκτες μεταξύ μας αλλά και η ενίσχυση της ομάδας στα μισά της σεζόν. Τα αδέρφια Γκραντ μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, νομίζω θα έρθει και ένας ακόμα παίκτης στη θέση του Έβανς. Πάντως, όλοι παίζουμε ο ένας για τον άλλον και αυτό μας βοηθάει να κρατηθούμε σε καλή κατάσταση παρά τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με το ότι ο κόουτς μας εμπιστεύεται και μας αφήνει να βγάζουμε στο παρκέ το ταλέντο που έχει ο καθένας μας νομίζω πως είναι τα μυστικά για την πορεία που έχει κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα».

– Οι προσωπικοί σου στόχοι τη φετινή σεζόν;

Δημήτρης Αγραβάνης: «Συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους του Προμηθέα. Όπως η ομάδα θέλει να πάρει το Kύπελλο και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το ίδιο θέλω και εγώ και αυτή την στιγμή ανυπομονώ για τα επόμενα ματς».

-Το μέλλον σου το βλέπεις στον Προμηθέα;

Δημήτρης Αγραβάνης: «Γενικότερα δεν μου αρέσει να κοιτάζω το μέλλον. Κοιτάζω τη φετινή χρονιά που για μένα είναι κομβική καθώς θέλω να κερδίσω και άλλον τίτλο με τον Προμηθέα μετά το Super Cup. Το καλοκαίρι θα μπορώ να μιλήσω για τη νέα περίοδο όμως αυτή την στιγμή η συγκέντρωση μου και η προσοχή μου είναι 100% στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα».


Πηγή