Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τη νεολαία και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στον ΕΟΠΥΥ ( πρώην Ι.Κ.Α.) και 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Η σχετική ενημέρωση συνεχίζοντας υπογραμμίζει:

«Να διαδηλώσουμε μαζικά, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας συνολικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να απαιτήσουμε – διεκδικήσουμε:

  • Μέτρα που θα ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ) και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( Π.Φ.Υ.) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.
  • Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μέσα θεραπείας και φάρμακα, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού. Ενάντια στην πολιτική που τζογάρει την υγεία του λαού .
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ- ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΤΟ Δ.Σ.»