Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ παραμένει στο «βαθύ κόκκινο»

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τις περιοχές που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» και εκείνες που εντάχθηκαν στη λίστα των ιδιαίτερα επιβαρυμένων.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου, Χάλκης της περιοχής Κιλελέρ, ο δήμος Λέρου και η δημοτική ενότητα Γαλατινής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.
Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στις περιοχές της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, στις οποίες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι περιοχές: Η Περιφέρεια Αττικής, οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, οι περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, οι περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Χίου, ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων, ο δήμος Ιωαννιτών, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αμφίπολης και ο δήμος Βέροιας, ο δήμος Σκιάθου και ο δήμος Καρδίτσας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών. Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης μπαίνουν: Η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκα του δήμου Σάμου. Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής: -Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων. -Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ -18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας. -Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας. -Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάκρετ, φαρμακεία και βενζινάδικα. -Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ. -Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων. -Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών. -Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα».


Πηγή