Ντέρμπι στην Πάτρα: Προμηθέας-ΑΕΚ με φόντο την 3η θέση

Με διακύβευμα την 3η θέση της κανονικής περιόδου, Προμηθέας και ΑΕΚ συγκρούονται στην Πάτρα σε εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League (20:00, ΕΡΤ3).

Οι Αχαιοί επικράτησαν 84-68 του Μεσολογγίου την Κυριακή κι έφτασαν τις 5 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ενόσω ανέβηκαν στο 14-5. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γιατρά είναι η μοναδική στη φετινή λίγκα που διατηρεί απόρθητη την έδρα της (9-0).

Από την άλλη, η Ένωση υπέστη την ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό (79-72), η οποία ήταν η 6η της στο πρωτάθλημα (14-6) και απέφερε την απόλυση του προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν στο «Δημήτρης Τόφαλος» με τον Γιώργο Λιμνιάτη ως υπηρεσιακό τεχνικό, ενώ δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Λοτζέσκι, Σλότερ, Γόντικα και Ρογκαβόπουλου.

Στο στρατόπεδο του Προμηθέα δεν υπάρχουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, με τον Μάκη Γιατρά να περιμένει τις δύο προσθήκες των ξένων παικτών (σ.σ. ο ένας εξ αυτών θα είναι ο Κέντρικ Ρέι) ενόψει των playoffs.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο οι Αχαιοί είχαν φύγει με το διπλό (75-82) από το ΟΑΚΑ και με αυτή τη νίκη απέκτησαν προβάδισμα στη σχετική προϊστορία με την ΑΕΚ (7-6).

Ντέρμπι στην Πάτρα: Προμηθέας-ΑΕΚ με φόντο την 3η θέση


Πηγή