Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, κάτω από τη βαριά σκιά της πανδημίας Covid-19 και σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας, αναφέρει τα εξής:

«Με παγκόσμιες επιπτώσεις στο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την Υγεία. Με εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στις κλινικές και στις μονάδες. Με εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας άλλων νόσων στην αναμονή.

Με μια νόσο πάνω από τις δυνάμεις μας, αλλά μέσα στις δυνατότητές μας. Εκείνες που σφυρηλατούν την κοινωνική συνευθύνη μας. Εκείνων που η ευθύνη της πρώτης γραμμής μένει αταλάντευτη. Και συνεχίζουν, έχοντας απώλειες.

Εκείνων που η βαρβαρότητα της νόσου τους πήρε πρόωρα. Τα συστήματα υγείας παγκόσμια πιέστηκαν, μόχθησαν άλλα άντεξαν μέχρι τώρα χάρη στην αυταπάρνηση των συναδέλφων.

Για να μην καταρρεύσουν και να σκεφτούμε την υγεία στο σύνολό της, να εξευρεθούν λύσεις και για όλους εκείνους με τα λοιπά προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχουν μόνο κόστος ζωής από covid, αλλά ίδια απώλεια είναι και από άλλες νόσους.

Τέλος αναδείχτηκε, ότι η προάσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας που είναι πάνω απ’ όλα για να συνεχίσει τη λειτουργία της, πρέπει να δώσει βάση στην ψυχή της, στους ανθρώπους της.

Τόσο οι μόνιμοι που στήριζαν τόσα χρόνια και θα συνεχίσουν να στηρίζουν, αλλά και εκείνοι που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, στους οποίους η πολιτεία οφείλει μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τα υγειονομικά επαγγέλματα να ενταχθούν στη βαριά και ανθυγιεινή εργασία, όπως είναι αυτονόητο. Σε εκείνες τις κλινικές covid, επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

Γρήγορη εξασφάλιση εμβολίων για όλες τις ηλικίες, για όλο τον πληθυσμό. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία μας αφορά όλους. Και τότε θα δημιουργηθεί όχι μόνο από τις αγωνίες, αλλά και από τον αγώνα και τη διεκδίκηση καθενός υγειονομικού και καθενός συμπολίτη μας, για την υγεία για όλους και για όλα».


Πηγή