Πάτρα – “Άγιος Ανδρέας”: 9.000 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν μέχρι σήμερα

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής:

Την ώρα που η περιοχή μας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό Covid-19 και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας δίνουν καθημερινά αγώνα ενάντια στην πανδημία και στην διασπορά που απειλεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, κάποιοι εντός του νοσοκομείου, που δεν συμμετέχουν καν στην λειτουργία του, επιλέγουν αφενός να δημιουργήσουν αίσθημα ανασφάλειας σε μία ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα πληθυσμού όπως είναι οι νεφροπαθείς, αφετέρου δε, μειώνουν το έργο του προσωπικού του νοσοκομείου μιλώντας για αλλεπάλληλα κρούσματα στην Νεφρολογική κλινική και για διαδικασίες που δεν τηρούνται.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζουμε τα εξής, στο νοσοκομείο μας τηρούνται τα μέτρα που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και μάλιστα πολλές φορές λαμβάνουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα όταν τα θεσμοθετημένα Επιστημονικά Όργανα του νοσοκομείου το κρίνουν. Στην Νεφρολογική κλινική παρουσιάστηκε μεμονωμένη διασπορά από συνοδό παρόλα τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν και τα rapid test που διενεργούνται. Αμέσως έγινε ιχνηλάτηση και λήφθηκαν μοριακά test σε όσους κρίθηκε απαραίτητο. Προφανέστατα έγινε η αναγκαία απολύμανση και η κλινική συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς.

Σημειώνεται μάλιστα ότι σε όλες τις διαδικασίες αυτές, όπως προαναφέρθηκε και είναι και αυτονόητο, συμμετέχουν οι ιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό καθαριότητας και ασφάλειας, και γενικά όλοι οι εργαζόμενοι, που επίσης συκοφαντούνται από τα αβάσιμα δημοσιεύματα. Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους μας. Δίνουν σκληρό αγώνα, χωρίς να υπολογίζουν πολλές φορές ωράρια, συχνά με προσωπικό και οικογενειακό κόστος. Μοναδικό κίνητρο όλων μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, με υπευθυνότητα.

Τονίζουμε για ακόμα μία φορά πως όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχούμε στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ο σημαντικότερος σύμμαχος στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός, υγειονομικού προσωπικού και πολιτών. Στο νοσοκομείο μας έχουν ήδη χορηγηθεί 9.000 δόσεις εμβολίου και την τελευταία εβδομάδα εμβολιάστηκαν 20 αιμοκαθαρόμενοι συμπολίτες μας.


Πηγή