Πάτρα: Συνάντηση Αντιδημάρχου Δ. Πλέσσα με τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σ. Στεργίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών Διονύση Πλέσσα με τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ κ. Σπύρο Στεργίου.

Η συνάντηση έγινε για συζήτηση επί των θεμάτων που ανακύπτουν με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης με στόχο την ομαλή επανεκκίνηση του υπ΄όψη κλάδου.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ για τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα με απαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να τύχουν θετικής απάντησης από την κυβέρνηση.

Τα αιτήματα του κλάδου είναι δίκαια όπως τα ανέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ κ. Στεργίου.

Πρόκειται για κλάδο επαγγελματιών που επί μήνες παραμένουν χωρίς δουλειά και δίνουν αγώνα επιβίωσης, ενώ τα μέτρα που έχει ονομάσει η Κυβέρνηση ως μέτρα στήριξης του κλάδου είναι σταγόνα στον ωκεανό μέσα στις ανάγκες τους.
Με επιστολές Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πέτσα ζητούμε τη μη καταβολή προς το Δήμο του ετήσιου τέλους για έκδοση της άδειας για το 2021 από τα καταστήματα εστίασης, αλλά μόνο από την ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης και να ρυθμιστεί με νομοθετική ρύθμιση καθότι ο νόμος αναφέρει ότι ΄΄το ετήσιο τέλος καταβάλλεται ανεξαρτήτου χρόνου χρήσεως΄΄.

Επίσης με νέα επιστολή Δημάρχου και λόγω του αιφνιδίου (3/5/2021) ανοίγματος της εστίασης, ζητούμε νομοθετική ρύθμιση για παράταση της έκδοσης της υπ΄όψη άδειας μέχρι 31/05/2021, προκειμένου όλοι οι επαγγελματίες να έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια καθ΄ότι το χρονικό διάστημα της εξαγγελίας μέχρι το άνοιγμα της εστίασης είναι ελάχιστο μεσολαβούσης και της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και λόγω οικονομικών δυνατοτήτων του κλάδου.

Επίσης για τις άδειες των ατελώς παραχωρημένων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων που έχουμε εκδώσει ως Δήμος για το έτος 2020, να ισχύουν και για το έτος 2021 στα όρια που είχαν εκδοθεί, χωρίς νέες υποβολές αιτήσεων και δικαιολογητικών και νέες άδειες ατελούς παραχώρησης να εκδοθούν μόνο για νέες αιτήσεις.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια και της επιστολής του Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό από τον οποίο θα ζητήσει και τηλεφωνικά ο Δήμαρχος την άμεση ρύθμιση των αναφερόμενων για να αποφευχθούν και κυρώσεις σε βάρος των υπ΄όψη επαγγελματιών από ελεγκτικές αρχές.

Ο Αντιδήμαρχος τελειώνοντας ανέφερε ότι στηρίζουμε τους επαγγελματίες του κλάδου και διεκδικούμε από την κυβέρνηση όχι μόνο την ικανοποίηση των ζητημάτων αυτών αλλά και μέτρα στήριξης, ιδιαίτερα σε έναν κλάδο που μετά από μήνες χωρίς δουλειά, δίνει τον δικό του αγώνα για την επανεκκίνηση, ενώ είναι γνωστές οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής για μειώσεις τελών που έχουμε λάβει, με μειώσεις δημοτικών τελών, με επιστροφές δημοτικών τελών για τα lockdown του 2020 και του 2021 που τα καταστήματα ήταν κλειστά, για ατελώς παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.

Ανάλογα των εξελίξεων θα υπάρξουν νέες συναντήσεις μεταξύ του Αντιδημάρχου και του ΣΚΕΑΝΑ, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί και των από κοινού διεκδικήσεων.


Πηγή