Πάτρα: Τι είπαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων που συμμετείχαν στη σύσκεψη

Επιφυλακτικός για τις αποφάσεις που είναι να πάρει το Μέγαρο Μαξίμου για το άνοιγμα ή όχι του λιανικού εμπορίου στην Πάτρα, έδειξε να είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Εμείς παρουσιάσαμε την κατάσταση ως έχει και ότι ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας δεν μπορεί να παραμένει άλλο κλειστός. Ζητήσαμε το άνοιγμα της αγοράς άμεσα, έστω και με τον τρόπο του click away και ο υπουργός επιφυλάχτηκε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και να πάρει αυτός την απόφαση.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε απαντήσεις, αλλά ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας είναι κάθετος σε αυτό που υπερασπίζεται και έχει απόλυτο δίκιο από τη στιγμή που αποδεδειγμένα τα κρούσματα στην περιοχή μας, δεν προέρχονται από το λιανικό εμπόριο».

Πρόσθεσε επίσης: «Η έκτακτη επιχορήγηση είναι άλλο θέμα, ανεξάρτητο. Είναι ένα πάγιο αίτημα μας που ζητάμε εδώ και μήνες να υλοποιηθεί και πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς, τόνισε αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.

«Είναι σημαντικό που είμαστε όλοι εδώ. Δώσαμε να καταλάβει ο κ. Πέτσας πως στο λιανεμπόριο δεν υπήρχαν κρούσματα.

Βοήθησε στο να ενισχύσουμε τη θέση μας και ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος πρότεινε μαζί και με τους άλλους Περιφερειάρχες, πέρα από το άνοιγμα των επιχειρήσεων, και έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ.

Πιέσαμε για το άνοιγμα. Διαβεβαίωσαν και ο κ. Μαρλαφέκας με τον κ. Καρβέλη πως θα γίνονται σε καθημερινή βάση τα τεστ από τη στιγμή που θα ανοίξει αύριο το λιανεμπόριο. Είμαστε θεματοφύλακες των μαγαζιών μας.

Ο κ. υπουργός είπε ξεκάθαρα πως θα προτείνει να ανοίξουμε με click away για μία εβδομάδα. Αν δεν έχουμε επιλογή δια ζώσης αγορών, θα έχουμε click away για μία βδομάδα. Το απόγευμα θα έχουμε ανακοινώσεις».


Πηγή