Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας: Ζούμε μια ιλαροτραγωδία – Ζητάμε απαντήσεις για […]

Παρέμβαση του συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας με αφορμή την απόφαση να μην ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο στην περιοχή. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

Συνάδελφοι έμποροι
Τα «είπα – ξείπα» της κυβέρνησης και μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων, πείθουν πλέον και τον ποιο καλόπιστο συνομιλητή τους, ότι η διαχείριση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες γίνεται υπό το καθεστώς διαφορετικών επιστημονικών απόψεων, διχογνωμιών και επιπόλαιων πολιτικών αποφάσεων. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την στιγμή, που έγκριτοι επιστήμονες στο δημόσιο διάλογο διαβεβαίωναν την κοινή γνώμη, ότι οι μελέτες τους έδειξαν πως η επιβάρυνση από το υπό όρους ασφάλειας και αποτροπής της μετάδοσης του κορονοιού άνοιγμα των καταστημάτων μας, είναι ελάχιστη σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα.

Ζούμε μια ιλαροτραγωδία.

Στην Αχαΐα γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι επιβαρυμένη. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που συνεισφέραμε σε αυτή την εικόνα. Είμαστε όμως εμείς, εκείνοι που πλήρωσαν με κίνδυνο επιβίωσης. Ακούσαμε με ανακούφιση την αναγγελία του ανοίγματος των καταστημάτων μας από την ερχόμενη Δευτέρα. Η ικανοποίηση αναπάντεχα, κράτησε μερικές ώρες. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση και τους συμβούλους της για εμπαιγμό, φαιδρότητα χειρισμών και εκ των συνεχώς διαφορετικών αποφάσεων της αντιλαμβανόμαστε, ότι έχασε τον έλεγχο, αλλά και την εμπιστοσύνη των εμπόρων και γενικότερα της κοινωνίας.

Η λογική μας δεν μπορεί να το αποδεχτεί.

Σας προτρέπουμε όμως να μην τους δώσουμε δικαίωμα και να παρασυρθούμε σε ενέργειες που θα αποτελέσουν δώρα εξ ουρανού ως επιχειρήματα, με κινήσεις που είναι εκτός νόμου, παραβιάζοντας αποφάσεις. Ας κάνουμε ότι μπορούμε να μην αλλάξουμε την ατζέντα των ερωτημάτων που θα πρέπει τοπικοί και όχι μόνο βουλευτές, υπουργοί και λοιμωξιολόγοι να απαντήσουν. Ερωτήματα που συνοψίζονται στο εξής ένα:

Πότε έλεγαν αλήθεια ;

Όταν μας έλεγαν ότι το λιανεμπόριο εάν λειτουργεί κάτω από κανόνες αποτροπής της μετάδοσης δεν επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, η τώρα που οι αποφάσεις τους μέσα στην νύχτα, μας κατατάσσουν στους υπερμεταδότες ;
Εάν τελικά είμαστε υπερμεταδότες, γιατί επέτρεψαν την λειτουργία σε άλλες λιγότερο επιβαρυμένες περιοχές ;

Εκεί δεν υπάρχει ο κίνδυνος ο χάρτης να γίνει βαθύ κόκκινο ;

Ζητάμε απαντήσεις και θα τις πάρουμε. Η περίοδος που διανύουμε και η στρατηγική της κυβέρνησης αυτές τις ημέρες, που αφορά τον κλάδο μας, θα μας μείνουν αξέχαστες.
Μέχρι την ώρα που πρέπει…


Πηγή