Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας: “Ζούμε για ένα χρό […]

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωση:

"Κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται και φέτος για το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα «κερδοφορίας και ανταγωνισμού», βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, αλλά την ίδια την υγεία και τη ζωή μας, αφήνοντας για μια ακόμη σεζόν τους εργαζόμενους και το λαό στο έλεος της πανδημίας και των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία.

Ζούμε για ένα χρόνο με ψίχουλα που τα πληρώνουμε από τη φορολογία μας, την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει σε ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και μεγαλοεργοδότες του κλάδου τα εκατομμύρια σαν στραγάλια.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επεισόδια στο σήριαλ της ατομικής ευθύνης θέλοντας να φορτώσει για άλλη μια φορά το βάρος στις πλάτες μας απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Ξέρουμε πολύ καλά πώς άνοιξαν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια πέρσι. Οι εργοδότες είχαν το ελεύθερο από την κυβέρνηση να απασχολούν όσους ήθελαν και για όσο χρόνο ήθελαν. Τώρα η κυβέρνηση επιδιώκει να τους χαρίσει νέα αντεργατικά μέτρα, όπως η δεκάωρη δουλειά με απλήρωτη υπερωρία.

Για εμάς ένα είναι το «πρωτόκολλο»:

Όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, όπως μας θέλουν κυβέρνηση κι εργοδοσία, όχι μόνο δεν κερδίζουμε τίποτα αλλά βάζουμε και τρικλοποδιά στα δικαιώματά μας.

Στην «ατομική ευθύνη» απαντάμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά μέσα από το συνδικάτο μας. Η κινητοποίηση στις 20 του Απρίλη είναι ακόμη μια μάχη, από αυτές που δίνουμε ένα χρόνο τώρα, για να είμαστε δυνατοί.

Το συνδικάτο μας όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο πλευρό όλων των συναδέλφων μας στον κλάδο, στήριξε τα δίκαια αιτήματά τους, τις διεκδικήσεις τους. Πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για να μην μείνει κανείς εργαζόμενος του κλάδου μας χωρίς εισόδημα, για μέτρα προστασίας της υγείας σε επιχειρήσεις που έμειναν ανοιχτές. Αυτή η δράση μας έφερε και αποτελέσματα.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε! Δεν κάνουμε πίσω!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 6 Μάη, με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το άθλιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργατών.

Διεκδικούμε

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμιά απόλυση.
  • Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δε θα δουλέψουν το καλοκαίρι του 21.

Στις 20 Απρίλη, 11:00πμ προχωράμε σε μαζικές παρεμβάσεις σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, δυναμώνουμε το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση – κινητοποίηση του Συνδικάτου το απόγευμα στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. "


Πηγή