Θόδωρος Τουλγαρίδης: «Τα σπασμένα της κυβέρνησής σας και του συστήματός σας, δεν θα τα πληρώσει ο λαός μας»

Δήλωση του Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) Θεόδωρου Τουλγαρίδη:

"Η παράταξη της ΝΔ «Πάτρα Ενωμένη» διαθέτει αρκετό θράσος για να παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών και των νέων ζευγαριών (ζητώντας, στο Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, την μείωση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για όσους έχουν εισόδημα άνω των 25.000 ευρώ), όταν η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ μετέφεραν την αρμοδιότητα των κρατικών Παιδικών Σταθμών στους Δήμους, χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση, επιβάλλοντας τροφεία για τα νήπια και τα παιδιά.

Σε αντίθεση με αυτές τις πολιτικές η Δημοτική Αρχή απάλλαξε, από την αρχή της θητείας της, από την καταβολή τροφείων όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και από τότε πάνω από το 80% των οικογενειών δεν καταβάλουν τροφεία (όσοι έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ).
Μιλούν αυτοί που η κυβέρνησή τους, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, στηρίζει με τα voucher

τους ιδιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην προσχολική εκπαίδευση, προωθώντας περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής.

Μιλούν αυτοί που αποδέχονται την περικοπή της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Αυτοί που στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν φέρει τα νέα ζευγάρια στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στην ανέχεια και στην απόγνωση.

Μιλούν για μείωση των τροφείων στους υγειονομικούς, μόνο στο Δήμο Πάτρας βέβαια, αυτοί που η κυβέρνησή τους, εν μέσω πανδημίας, έχει αφήσει αβοήθητους τους υγειονομικούς, έχει εντατικοποιήσει την εργασία τους, χωρίς τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις, χωρίς όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέσα, χωρίς τις ανάλογες υποδομές, χωρίς να αποδέχεται την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Υποκριτές και Φαρισαίοι, τα σπασμένα της κυβέρνησής σας και του συστήματός σας, δεν θα τα πληρώσει ο λαός μας, οι δημότες μας και ο Δήμος μας. Θα πρέπει να τα πληρώσουν αυτοί τους οποίους εξυπηρετείτε, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι".


Πηγή