Αχαΐα: Ανησυχία για τη βρετανική μετάλλαξη και την… προτίμηση της στις παιδικές ηλικίες

Πάνω από 70 παιδιά έχουν νοσηλευτεί από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Το γεγονός αυτό συνδέεται άμεσα, σύμφωνα με τους γιατρούς και τους ειδικούς, με την εμφάνιση της βρετανικής μετάλλαξης στην ανοικτή κοινότητα που ήταν αυτή που κυριάρχησε στην Πάτρα και που έφερε σε μεγάλο βαθμό την τρίμηνη έξαρση της διασποράς στην Αχαΐα, ξεκινώντας από τις αρχές Φεβρουαρίου και φτάνοντας έως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με πάνω από 7.000 κρούσματα.

Το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει οι επιστήμονες είναι ότι η βρετανική μετάλλαξη υπήρχε στην ανοικτή κοινότητα αρκετό καιρό πριν από τον εντοπισμό της στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Καλλιεργούσε το διάστημα αυτό το έδαφος της κυριαρχίας της και στη συνέχεια επιτέθηκε, χτυπώντας αυτή τη φορά τις νεαρές κυρίως ηλικίες, αλλά και τα παιδιά.

Το όλο θέμα είναι ανησυχητικό από τη στιγμή που ο εμβολιασμός στις νεαρές ηλικίες βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί, περιμένοντας το προγραμματισμένο ραντεβού του, ενώ στις παιδικές ηλικίες δεν έχει ξεκινήσει καν η εμβολιαστική διαδικασία.

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή, ειδικότερα μετά την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση για τα παιδιά του δημοτικού, αλλά και των νηπιαγωγείων στις 10 του μηνός.

Η βρετανική μετάλλαξη δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα παιδιά, ενώ η μεταδοτικότητα της έχει τη δυναμική για να πυροδοτήσει μία νέα έξαρση που θα είναι ένα αρκετά κακό σενάριο.

Το σημαντικό, όμως, για τις παιδικές ηλικίες και την επιστροφή στις σχολικές τάξεις, είναι τα self test που μέχρι τώρα και από τα δεδομένα που έχουμε στις τάξεις των λυκείων, έχουν προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό τις σχολικές κοινότητες, αλλά και ένα ακόμα στοιχείο που αναμένεται να βοηθήσει.

Τα παιδιά δείχνουν να έχουν πλέον μια μεγάλη εξοικείωση ως προς τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις, στις καθημερινές τους επαφές, ακόμα και στο παιχνίδι τους.


Πηγή