Αγρίνιο: Κρούσματα κορωνοϊού σε ιερείς

Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την τήρηση των μέτρων που αποφάσισαν Πολιτεία αλλά και Ιεραρχία προκύπτουν για πολλές και μεγάλες Ενορίες του Αγρίνιου και όχι μόνον, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε ιερείς, νεωκόρους και άλλους, που ασχολήθηκαν με τη λειτουργία των Ιερών Ναών, την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ουσιαστικά από την Κυριακή των Βαΐων και μετά, στις περισσότερες εκκλησίες τα υγειονομικά μέτρα “πήγαν περίπατο” και καταγράφτηκαν εικόνες απίστευτου συνωστισμού, σα να μην υπάρχει καν πανδημία.

Οι πιστοί συνωστίζονταν στους ναούς κατά εκατοντάδες, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Απολυμάνσεις σε εικόνες, Επιταφίους κλπ δεν γίνονταν. Την ίδια στιγμή υπήρχαν και περιπτώσεις ιερέων που καλούσαν τους πιστούς να μην φορούν μάσκες.

Ουσιαστικά, οι ιερείς ταυτίστηκαν με το κήρυγμα του ίδιου του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που πέρυσι δήλωνε πως δεν κολλάει ο ιός στην εκκλησία…

Η Μεγάλη Εβδομάδα λοιπόν, αποτέλεσε μια ευκαιρία για κάποιους, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδείξουν, πως, εντός των ναών, συντελείται ένα “θαύμα” και δεν γίνεται μετάδοση του ιού. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η ανευθυνότητα.

Η πραγματικότητα δυστυχώς τους διαψεύδει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τέσσερις ιερείς Ενοριών σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό είναι ήδη θετικοί στον κορωνοϊό, ιερείς που λειτουργούσαν κανονικά την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο Αγρίνιο, ηλικιωμένος ιερέας που είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί (σ.σ. φυσικά ούτε λόγος και για μάσκα), έχει νοσήσει και μάλιστα η κατάστασή της υγείας του δεν είναι καλή. Ο 85χρονος ιερέας, επισκέπτονταν συγκεκριμένο ιερό ναό, στον οποίον ο ένας από τους εφημέριους επίσης έχει νοσήσει.

Στενοί συγγενείς μάλιστα του νοσούντος ηλικιωμένου ιερέα, φέρεται να είναι έξω φρενών με την κατάσταση που επικρατούσε στον συγκεκριμένη ενορία. Οι ιερείς εκεί, φέρεται να καλούσαν τους πιστούς να μην φορούν μάσκες ή τους προέτρεπαν να μην κάνουν εμβόλιο κλπ. Και εκεί τα όποια μέτρα απόστασης, προφύλαξης κλπ, αφήνονταν στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των πιστών , ούτε ίσχυσε το μέτρο του συγκεκριμένου αριθμού πιστών ανά τ.μ. Εικόνες προ πανδημίας δηλαδή, που επαναλήφθηκαν στους περισσότερους ιερούς ναούς του Αγρινίου.

Το γεγονός ότι ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, επικράτησε αυτή η κατάσταση, δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο.

Πηγή: agriniopress.gr


Πηγή