ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝ ΣΕ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ζ […]

  • «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ …»

Με ψήφους 12 ΥΠΕΡ και 2 ΚΑΤΑ|

  • Κατά ψήφισαν ο Νικήτας Αρετάκης (Δήμαρχος Ζακύνθου) και ο Διονύσης Τρούσας (Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζακύνθου).
  • Υπέρ ψήφισαν οι Σύμβουλοι της Κέρκυρας της Λευκάδας ενώ από την Κεφαλονιά οι Μάκης Φόρτες ,Αλέξανδρος Παρίσης, Μάκης Μονιάς ,Στέλιος Σπαθής.

Σύμφωνα με την enimerosi.com, Λάδι στη φωτιά έριξε η ανακοίνωση της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ που προηγήθηκε και «… καταδικάζει κάθε σκόπιμη ενέργεια αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που μοναδικό σκοπό έχουν την καθυστέρηση των διαδικασιών του έργου του ΦοΔΣΑ και ιδιαίτερα της προκήρυξης κρίσιμων έργων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και επιτακτικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας»! Αυτό ήταν. Φόρτες και Καλούδης, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, έβαλαν το θέμα ανάποδα. Υποστήριξαν ότι είναι πρωτοφανές να σχολιάζεται απόφαση (σ.σ. της Επιτροπής του άρθρου) πριν ακόμα δημοσιευτεί και μάλιστα με χαρακτηρισμούς μειωτικούς για στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Ο Γ. Φόρτες ζήτησε να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση, από το δ.σ. της ΠΕΔΙΝ αυτή τη φορά, του κειμένου του δ.σ. του ΦΟΔΣΑ. Ξεκίνησε ένας νέος γύρος συζητήσεων, κι άλλος ένας, με τον πρόεδρο Παρίση σε ρόλο πυροσβέστη, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αντιτιθέμενους. Τον λόγο πήρε και η αντιπεριφερειάρχης Μοθωναίου, που ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να ξανασυνεδριάσει το δ.σ. της ΠΕΔΙΝ παρουσία της περιφερειάρχη, Ρ. Κράτσα. Ο Φόρτες επέμεινε, διαπραγματεύτηκε κάποια σημεία της ανακοίνωσης, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Θα δημοσιευτεί εφόσον το συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ δεν αποσύρει τη δική του ανακοίνωση. Αν την αποσύρει τότε το θέμα θα ξανασυζητηθεί, παρουσία της Ρ. Κράτσα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί μια λύση. Η συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΕΔΙΝ υπήρξε μακρά και χαρακτηρίσθηκε από ένταση. Ουδέν κρυπτόν Τελικώς το κείμενο διέρρευσε λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα Kefaloniapress, με τις υπογραφές Φόρτε και Δρακονταειδή και με την απαίτηση της αμοιβαίας απόσυρσης των δυο αποφάσεων, του ΦΟΔΣΑ και της ΠΕΔΙΝ. Τι νόημα έχει; Σύμφωνα με την ανάρτηση: Με ψήφους 12 ΥΠΕ και 2 ΚΑΤΑ , το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ έκανε δεκτό το ψήφισμα που κατέθεσε ο Μάκης Φόρτες για τη σημερινή ανακοίνωση 5 μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ «αναφορικά με τις μεθοδευμένες ενέργειες και συμπεριφορές, που στόχο έχουν να βλάψουν το έργο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της ανάπτυξης των νησιών, και την δική του αντίδραση». Κατά ψήφισαν μόνο ο δήμαρχος της Ζακύνθου Ν. Αρετάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Τρούσας. Υπέρ ψήφισαν όλοι οι Κερκυραίοι και οι Λευκαδίτες σύμβουλοι και από την Κεφαλονιά εκτός του Μάκη Φόρτε και οι Αλέξανδρος Παρίσης, Μάκης Μονιάς και Στέλιος Σπαθής (ο Θεόφιλος Μιχαλάτος απουσίαζε από την τηλε διάσκεψη λόγω ταξιδιού του στην Αθήνα).

Απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΙΝ σχετικά με την ανακοίνωση των πέντε μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ μετά απο πρόταση Φόρτε και Δρακονταειδή.

Το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ σχετικά με την ανακοίνωση των πέντε μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Κράτσα, Ιωάννου, Μοθωναίου, Αρετάκη και Λέσση «αναφορικά με τις μεθοδευμένες ενέργειες και συμπεριφορές, που στόχο έχουν να βλάψουν το έργο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της ανάπτυξης των νησιών, και την δική του αντίδραση», στη συνεδρίαση του στις 13 Μαΐου 2021 αποφάσισε τα εξής: Θεωρεί ως πολιτικά απαράδεκτη και καταδικαστέα την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όπως επιχείρησε καταρχήν η Περιφερειακή Αρχή στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ στις 10ης Μαΐου και στη συνέχεια επιδιώκει με το περιεχόμενο της σημερινής ανακοίνωση και τις απειλές που εκτοξεύονται. Θεωρεί ότι η προσφυγή συναδέλφων αιρετών κατά των έκνομων ενεργειών που έγιναν στη συγκρότηση και λειτουργία του Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, ήταν στα πλαίσια υπεράσπισης των αποφάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας. Θεωρεί ότι η σημερινή ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι θέσεις της Περιφερειακής αρχής στρέφονται κατά των αρμοδιοτήτων των Δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων. Θεωρεί ότι η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να φιμώσει και να εκφοβίσει κάθε φωνή που αντιστέκεται στις επιδιώξεις της στρέφεται ευθέως εναντίον της νομιμότητας, απαξιώνοντας τους αιρετούς των Ιονίων Νήσων, αλλά και την ίδια την ΠΕΔΙΝ. Θεωρεί , τέλος, ότι η σημερινή ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αποτελεί μια ενέργεια που σημαδεύει αρνητικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ιστορία των Επτανήσων. Το Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ καταδικάζει την ανακοίνωση αυτή, δηλώνει ότι δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται ουδείς αιρετός και θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των αιρετών της Α΄ βάθμιας Αυτοδιοίκησης στο να έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και το Συνταγματικό δικαίωμα της τήρησης της νομιμότητας. Τέλος το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ επισημαίνει ότι αν η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα αποσύρει την ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ τότε αποσύρεται και η παρούσα απόφαση. Γεράσιμος Φόρτες, Κώστας Δρακονταειδής ΠΗΓΗ| enimerosi.com Tweet


Πηγή