Ηλεία: Έφυγαν από τη δομή Μυρσίνης πρόσφυγες με κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 20 πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και ένας 17χρονος, αλλά και τέσσερις με covid-19 έφυγαν από τη δομή Μυρσίνης. Σχετικά με τους πρόσφυγες που ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα και διέφυγαν, το «καλό νέο» είναι ότι βρίσκονταν στο τέλος, ίσως και την τελευταία μέρα της καραντίνας.

Η Αστυνομία με περιπολικά βρισκόταν και βρίσκεται επί 24ώρου βάσης στη Δομή αλλά η έκταση των 50 στρεμμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φρουρηθεί.

Μεταξύ των προσφύγων που έγιναν «λαγοί» ήταν και οι τρεις Σύριοι που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των διακινητών αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος και είχαν επιστρέψει στη Δομή, όπως αναφέρει το patrisnews.

Η διαφυγή πρέπει να έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας και ίσως να ήταν οργανωμένη με ότι αυτό σημαίνει για το πού μπορεί να βρίσκονται τώρα.

Η διοίκηση της Δομής ενημέρωσε ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης, τον ΕΟΔΥ και την Αστυνομία.

Σύμφωνα τέλος με τους τελευταίους ελέγχους στη Δομή υπάρχουν συνολικά 24 θετικά κρούσματα. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των προσφύγων που έφυγαν.


Πηγή