Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου | “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν στην πατρίδα μας.Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς».

Είναι οι «δεσμεύσεις» του κ. Μητσοτάκη, όταν λανσάριζε το βασικό προεκλογικό του αφήγημα «νόμος και τάξη», με το οποίο κατόρθωσε πολλούς να εξαπατήσει.

Τις θυμηθήκαμε στον τραγικό απόηχο πρόσφατων δολοφονιών (δημοσιογράφου Καραϊβάζ, εικοσάχρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά) και κυρίως της επαγγελματικής εκτέλεσης μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, του συμπολίτη μας Διονυσίου Κορφιάτη. Είχε προηγηθεί τον προηγούμενο Ιούνιο δολοφονική απόπειρα εναντίον του, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της συζύγου του.

Ένα ακόμα κυβερνητικό αφήγημα καταρρέει με πάταγο, αφού τα «επιτεύγματα» του κ. Χρυσοχοΐδη περιορίζονται στην πάταξη της «βαριάς εγκληματικότητας» των φοιτητών στα Πανεπιστήμια (προφανώς δεν τα ανοίγουν για να μην αναζωπυρωθούν οι εστίες), στην εκτός ορίων δράση τμημάτων της Αστυνομίας σε πλατείες και γειτονιές, και στις εκκενώσεις καταλήψεων με άμεση τηλεοπτική κάλυψη.

Και στο νησί μας, πέραν των περιστατικών οργανωμένου εγκλήματος που μας καθιστούν πανελληνίως διάσημους, η αστυνομική δύναμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα περιμένοντας ακόμα την άφιξη των 20 αστυνομικών που δεσμεύθηκε (και αυτός) να αποστείλει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον Σεπτέμβριο του 2020. Μέχρι τώρα έχουν αφιχθεί τέσσερις (4).

Όμως κατανοούμε τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει. Που να τους βρει, παρά τις προσλήψεις (μάλλον είμαστε η μόνη χώρα που στη διάρκεια της πανδημίας προσλαμβάνει αστυνομικούς), όταν πρέπει να συγκροτήσει νέα, ειδικά αστυνομικά σώματα για τις διαδηλώσεις και τα πανεπιστήμια (εκεί όπου ανθεί η εγκληματικότητα);

Tweet


Πηγή