Πάτρα: Διαγωνισμός για τη διαμόρφωση Καρναβαλικού Πάρκου στα Παλαιά Σφαγεία

Μετά την εκμίσθωση του χώρου του Δασυλλίου, αλλά και του υγειονομικού καταστήματος στα Αραχωβίτικα (καντίνα), στις δημοπρασίες που έγιναν τις περασμένες ημέρες, ο δήμος βάζει πλώρη για την αξιοποίηση ενός ακόμα ακινήτου που αποτελεί μέρος της δημοτικής περιουσίας.

Βέβαια στην περίπτωση των Παλαιών Σφαγείων, ο χώρος ήδη έχει αξιοποιηθεί από τον δήμο, με ένα έργο που προχώρησε με γοργούς ρυθμούς μέσα από το πρόγραμμα Spark και είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση ενός ακινήτου που είχε παραδοθεί στο έλεος της εγκατάλειψης και των φθορών.

Ήδη στα Παλαιά Σφαγεία έχουν εγκατασταθεί τα γραφεία του Καρναβαλικού Οργανισμού, ενώ εκεί ήταν και η καρδιά του καρναβαλικού φεστιβάλ που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Πάτρα, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας.

Στον Καρναβαλικό Οργανισμό ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα και αυτό λέγεται η δημιουργία ενός Καρναβαλικού Πάρκου στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων για την ανάδειξη της πιο εξωστρεφούς διοργάνωσης της Πάτρας που θα φέρει φυσικά την προσέλκυση τουριστών.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε η εισήγηση της προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρας Κουρή, που στην πρόταση της υπογράμμισε την ανάγκη της προκήρυξης πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού ιδεών για τη δημιουργία θεματικού πάρκου – χώρου αναψυχής, καλλιτεχνικών δράσεων, εξερεύνησης και παιχνιδιού στα Παλαιά Σφαγεία.

Η εισήγηση της στηρίζεται στην πρόταση της διεπιστημονικής επιτροπής για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των Παλαιών Σφαγείων με πυρήνα του προτεινόμενου διαδραστικού πάρκου το Καρναβάλι. Η πρόταση της προέδρου έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο, οι λεπτομέρειες και οι όροι του διαγωνισμού, θα διευθετηθούν στην πορεία.

Στον διαγωνισμό αυτό θα κατατεθούν προτάσεις από τους συμμετέχοντες για την καλύτερη διαμόρφωση και αξιοποίηση του χώρου των Παλαιών Σφαγείων, έτσι ώστε μέσα από αυτές να δημιουργηθεί ένα Καρναβαλικό Πάρκο που θα δώσει άλλον χαρακτήρα στον χώρο με μία δυναμική που θα αντέχει όλο τον χρόνο και δεν θα έχει να κάνει μόνο με την περίοδο του καρναβαλιού.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για ένα έργο που θα έχει μία προσωπικότητα και έναν χαρακτήρα μακροπρόθεσμης πνοής στον χώρο και που εκτός των άλλων θα ενισχύσει την αναβάθμιση της Ακτής Δυμαίων και το προφίλ της πόλης στο παραλιακό της μέτωπο.


Πηγή