Πάτρα: Ο Πολιτιστικός Οργανισμός συμμετέχει στην διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και τ […]

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συμμετέχει στην προγραμματισμένη για την Τρίτη 11 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα διαμαρτυρία – δρώμενο, που διοργανώνει στην πλατεία Γεωργίου, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η Ένωση Εικαστικών Τεχνών Πάτρας, ενάντια στην κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο και την στήριξη της αισθητικής αγωγής και της Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός μέσα από την πολύχρονη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, του Εικαστικού Εργαστηρίου του και του Χορευτικού του, στηρίζει το δικαίωμα όλων των μαθητών στην αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία, για μαθήματα τέχνης σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα σχολεία, για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Γιατί «η Τέχνη είναι δικαίωμα κάθε μαθητή».

Η κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς που πρόσφατα προχώρησε η Κυβέρνηση ταυτόχρονα με την ψήφιση νόμων που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Παιδεία, βάζουν στο στόχαστρο τη σταδιακή υποβάθμιση της αισθητικής αγωγής στα σχολεία.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, σε δήλωσή της επισημαίνει, ότι «oι Τέχνες είναι απαραίτητες για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από το τι Θα ακολουθήσουν στη ζωή τους επαγγελματικά. Η διδασκαλία της Τέχνης έχει να κάνει συνολικά με την ολοκλήρωση της προσωπικότητας, με την καλλιέργεια βασικών στοιχείων απαραίτητων σε κάθε άνθρωπο. Την καλλιέργεια της αντιληπτικής ικανότητας, τη διαμόρφωση κριτηρίων, τη δημιουργική επικοινωνία. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη στη Γενική Παιδεία, για όλα τα παιδιά και σε όλους τους επαγγελματικούς προσανατολισμούς.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στηρίζει την κινητοποίηση και το διεκδικητικό πλαίσιο σπουδαστών, εκπαιδευτικών και των ανθρώπων της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.


Πηγή