Αλλάζει η διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό μέσω ΚΕΠ

Αλλάζει η διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό μέσω ΚΕΠ

Πως κλείνουμε ραντεβού μέσω ΚΕΠ για το εμβόλιο κορονοϊού

 

 

Αριθμ. 19483 ΕΞ 2021 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 2544/15.06.2021
Αντικατάσταση της υπό στοιχεία 1042 ΕΞ 2021 κοινής απόφασης του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας «Καθορισμός διαδικασίας ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού του πολίτη μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)» (Β’ 86).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
αποφασίζουμε:

Την αντικατάσταση της υπό στοιχεία 1042 ΕΞ 2021 κοινής απόφασης του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας «Καθορισμός διαδικασίας ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού του πολίτη μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)» (Β’ 86), ως εξής:

«Άρθρο 1
Διεκπεραίωση διαδικασίας διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού μέσω των ΚΕΠ

1. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποια από τις ομάδες προς εμβολιασμό, σύμφωνα με τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μέσω εξυπηρέτησης από υπάλληλο του Κ.Ε.Π.

Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ιστοσελίδα http://emvolio. gov.gr και διαπιστώνει αν το φυσικό πρόσωπο πληροί τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προκειμένου να προγραμματίσει την ημερομηνία συνεδρίας εμβολιασμού, εισάγοντας το επώνυμο και τον ΑΜΚΑ του φυσικού προσώπου.

2. Τα φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μπορούν να προγραμματίσουν την ημερομηνία συνεδρίας εμβολιασμού μέσω πιστοποιημένου υπαλλήλου του Κ.Ε.Π.

Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην Πλατφόρμα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, η οποία λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τους Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Στη συνέχεια εισάγει τον ΑΜΚΑ του φυσικού προσώπου, ο οποίος μπορεί να επιλέξει το εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμεί από μία λίστα που εμφανίζεται στην οθόνη.

3. Η Πλατφόρμα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού παρουσιάζει τα διαθέσιμα χρονικά διαστήματα για τα οποία μπορεί το φυσικό πρόσωπο να προγραμματίσει τη συνεδρία εμβολιασμού. Μετά την επιλογή του επιθυμητού χρονικού διαστήματος προτείνονται τα διαθέσιμα χρονικά διαστήματα για τον προγραμματισμό του επαναληπτικού εμβολιασμού του φυσικού προσώπου, με την επιλογή του οποίου ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Εμβόλιο κορονοϊού. Πως κλείνω ραντεβού για εμβολιασμό ηλεκτρονικά

4. Έλληνες πολίτες, πολίτες κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρία εμβολιασμού σε οποιοδήποτε άλλο κράτος πλην της Ελλάδας, δύνανται να προσέρχονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και να υποβάλουν αίτηση για προγραμματισμό της δεύτερης δόσης εμβολιασμού σε εμβολιαστικό κέντρο της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον τύπο του εμβολίου και το ελάχιστο μεσοδιάστημα μεταξύ 1ης και 2 δόσης. Το χρονικό διάστημα της δεύτερης δόσης καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα των ελεύθερων ραντεβού. Τα ανωτέρω υπό τον όρο ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση ή πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί στο τρίτο κράτος και με το οποίο βεβαιώνεται η πραγματοποίηση της πρώτης δόσης εμβολιασμού στο κράτος αυτό.

Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. στον οποίο υποβάλλεται η αίτηση, κρατάει αντίγραφο της ανωτέρω βεβαίωσης ή του πιστοποιητικού για το αρχείο του.

 

 

5. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το φυσικό πρόσωπο λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό αριθμό ραντεβού, μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης (QR Code) καθώς και τις ακριβείς ώρες της προγραμματισμένης συνεδρίας εμβολιασμού.

6. Για την εξυπηρέτηση των χρηστών του πληροφοριακού συστήματος, διατίθεται εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς και υπηρεσία εξυπηρέτησης των χρηστών (help desk) για την αναφορά και επίλυση προβλημάτων και την παροχή οδηγιών.

Άρθρο 2

H διαδικασία διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού δύναται να πραγματοποιείται και με υπεύθυνη δήλωση εκπροσώπου».

Άρθρο 3
Έναρξη ισχύος

Η απόφαση ισχύει από την 17 Ιουνίου 2021

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

 


Πηγή