Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αγρινίου: «Είχαμε προειδοποιήσει και δεν εισακουστήκαμε, αδίκως στοχοποιείται το Ίδρυμ […]

Δεδομένη είναι η δυσαρέσκεια σε ιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου Αγρινίου για την διαχείριση των γεγονότων των τελευταίων ημερών.

Έπειτα από τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας για την ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου που οδήγησαν στην -εξαναγκαστική- παραίτηση του διοικητή του Ιδρύματος Ανδρέα Τσώλη, σήμερα έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγρινίου και της Ένωσης των νοσοκομειακών ιατρών.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με στιγμές εντάσεων, οι περισσότεροι τόνισαν πως το Ίδρυμα στοχοποιήθηκε με την όλη ιστορία. Αρκετοί στάθηκαν και στην πρόσφατη δήλωση του, ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι ουσιαστικά δεν λειτούργησαν υπέρ των πολιτών.

Οι υγειονομικοί από την πλευρά τους επανέλαβαν για πολλοστή φορά τις ενέργειες που είχαν κάνει για την στελέχωση του νοσοκομείου, οι οποίες όπως είπαν δεν εισακούστηκαν.

Οι γιατροί είχαν τονίσει από το καλοκαίρι του ’20 πως ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί και να λειτουργήσει το νοσοκομείο Αγρινίου, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό με το τότε ιατρικό δυναμικό. Ήταν δεδομένο πως το Ίδρυμα του Αγρινίου με δυσκολία ανταποκρινόταν στο ρόλο του ως Νοσοκομείο διαλογής.

Όσον αφορά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου τονίστηκε ότι θα πρέπει να αναλυθούν σε βάθος και με επιστημονικό τρόπο μέσω μιας διαδικασίας, όλα όσα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό.

Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας με την σειρά του πως κακώς εργαλειοποιήθηκε το θέμα της ΜΕΘ και εκδιώχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου. Παρών στην Γενική Συνέλευση ήταν και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Παντελής Παπαθανάσης.