Πάτρα: Το μαρτύριο της σταγόνας για τους κάτοικους του Σαραβαλίου

Το μαρτύριο της… σταγόνας συνεχίζεται για τους κατοίκους του Σαραβαλίου, παρά το μπαράζ διαμαρτυριών με επιστολές τους τόσο προς την ΔΕΥΑΠ, όσο και στον δήμο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι διακοπές νερού και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές ειδοποιήσεις από την ΔΕΥΑΠ, είναι κάτι παραπάνω από συχνές. Όπως λένε μάλιστα καυστικά αρκετοί από αυτούς περισσότερες ώρες δεν έχουμε νερό, παρά έχουμε.

Πρόσφατα με επιστολή διαμαρτυρίας προς τα ΜΜΕ κάτοικοι του Σαραβαλίου ανέφεραν ότι έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο απόγνωσης που σκέφτονται σοβαρά να σταματήσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να κινήσουν τις διαδικασίες για να μηδενιστούν οι οφειλές τους.

«Τι να πληρώνουμε; Το νερό που δεν έχουμε» αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής. Η έλλειψη νερού γίνεται ακόμα πιο έντονη για το Σαραβάλι τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και έχουν ανάγκη από συνεχόμενη ροή νερού στις βρύσες τους.

Παρόλα αυτά ακόμα και τις μέρες εκείνες που δεν υπάρχουν διακοπές νερού, η πίεση του νερού είναι αρκετά χαμηλή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δυσκολεύονται να κάνουν τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού τους.

Παρόμοια προβλήματα είχαν υπάρξει το περασμένο καλοκαίρι τόσο στο Σαραβάλι, όσο σε άλλες περιοχές του δήμου, όπως το Άνω Καστρίτσι, το Ρίο, η Εγλυκάδα και γενικότερα σε διάφορες συνοικίες των πρώην καποδιστριακών δήμων.

Από την ΔΕΥΑΠ αυτό που έχει τονιστεί είναι ότι οι αγωγοί ύδρευσης των περιοχών αυτών είναι αρκετά παλαιοί και αυτό έχει σαν συνέπεια να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με βλάβες.

Ωστόσο, η αποκατάσταση των υδρευτικού δικτύου της Πάτρας, ένα έργο που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δώσει οριστικές λύσεις σε πολλά από αυτού του είδους τα προβλήματα.


Πηγή