ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ| |ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΖΑΚΥΝΘΟ […]

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους λάτρεις των μοναδικών και δυνατών γεύσεων, με τα αρώματα της τοπικής γης, που περικλείουν όλη τη νοστιμιά μιας αυθεντικής σε ποιότητα παραγωγής , όπως τα Ζακυνθινά τυριά, παρουσίασαν στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, στα πλαίσια του INTERREG MobiLab και με επίκεντρο την «κτηνοτροφία και το λαδοτύρι Ζακύνθου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11/6/2021, στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. όπου και «παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία είχε γίνει σε κτηνοτροφικές μονάδες της Ζακύνθου, από την Δρ. Λουκία Αικατερινιάδου, Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Τονίστηκαν τα πλεονεκτήματα της τοπικής κτηνοτροφίας και των τοπικών τυριών και σημειώθηκε η σημασία δημιουργίας συλλογικότητας των προβάτων φυλής Ζακύνθου», σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου.
Συγκεκριμένα,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Την Παρασκευή 11/6/2021 ολοκληρώθηκε η ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Κτηνοτροφία και λαδοτύρι Ζακύνθου». Η εκδήλωση εντάσσεται στο έργο INTERREG MobiLab και έγινε στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Την εκδήλωση συντόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού κ.Αικατερίνη Μοθωναίου και χαιρέτησε ο κ. Διονύσης Πλέσσας εκπρόσωπος του Θεματικου Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & e-GoV κ. Κων/νου Καποδίστρια. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία είχε γίνει σε κτηνοτροφικές μονάδες της Ζακύνθου από την Δρ. Λουκία Αικατερινιάδου, Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Τονίστηκαν τα πλεονεκτήματα της τοπικής κτηνοτροφίας και των τοπικών τυριών και σημειώθηκε η σημασία δημιουργίας συλλογικότητας των προβάτων φυλής Ζακύνθου. Ακολούθησε προβολή ταινίας στην οποία παρουσιάστηκαν κτηνοτροφικές μονάδες και τα τυροκομεία του νησιού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευσιγνωσία των τοπικών τυριών από τα τυροκομεία Μπάστας Παναγιώτης (Σταματέος), Κατσαρός Διονύσιος Τυροκομείο Ζακύνθου, Αγρόκτημα Κορίνα και Γαλακτοκομική Ζακύνθου Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Τυροκομείο Μπάστα.


Tweet


Πηγή