Στον “αέρα” Πατρινοί “μετανάστες” του τουρισμού λόγω της Μεγάλης Βρετανίας

Έμμεσες επιπτώσεις στους εργαζόμενους του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου της Αχαΐας και της Πάτρας, έχει η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην αναβαθμίσει την Ελλάδα και να μην την βάλει στην "πράσινη" ζώνη.

Ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων που έχουν κλείσει δουλειά για τη σεζόν αυτή στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και γενικότερα των Επτανήσων, θα αργήσουν να προσληφθούν, με βάση τις εξελίξεις.

Οι Βρετανοί που ήταν να έρθουν στην Ελλάδα έχοντας κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Ζακύνθου (κυρίως) και της Κεφαλονιάς, μέσα στην εβδομάδα που έχει μεσολαβήσει από την οριστικοποίηση της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης, έχουν προχωρήσει σε δεκάδες ακυρώσεις.

Δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν σε καραντίνα με την επιστροφή τους από την χώρα μας και να υποστούν όλη αυτή την διαδικασία που τους επιβάλλουν τα μέτρα που έχουν οριστεί για τις περιοχές που δεν είναι στη πράσινη ζώνη.

Οι ακυρώσεις αυτές φέρνουν σε αρκετές περιπτώσεις την καθυστέρηση του ανοίγματος των ξενοδοχειακών μονάδων που ήταν να εργαστούν οι Πατρινοί για σεζόν.

Πολλά από τα ξενοδοχεία της Ζακύνθου που ήταν να ανοίξουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα ανοίξουν τελικά από τον Ιούλιο και μετά όταν η Βρετανία θα έχει αναβαθμίσει υγειονομικά την χώρα μας.

Όμως ακόμα και αυτά που είναι ανοικτά αναβάλουν για λίγο τις προσλήψεις που ήταν να κάνουν από τη στιγμή που χωρίς κόσμο δεν χρειάζονται και τόσους εργαζόμενους.

Προτίμησαν τα Επτάνησα

Κόσμος που έφυγε από την Πάτρα για να εργαστεί στη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά κινδυνεύει να βρεθεί στον «αέρα» για το φετινό καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο κόσμος αυτός δεν είναι και λίγος, καθώς οι περισσότεροι από τους Πατρινούς που μεταναστεύουν κάθε χρόνο για να πάνε σε νησί για σεζόν, φέτος ειδικά είχαν επιλέξει κυρίως τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, παρά αυτά του Αιγαίου.

Κι επειδή ήθελαν να πάνε φέτος κάπου πιο κοντά στη βάση τους, αλλά και γιατί είχαν ακούσει ότι το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση, ειδικότερα στη Ζάκυνθο και στη Κεφαλονιά θα πήγαινε… τρένο.

Στον "αέρα" Πατρινοί "μετανάστες" του τουρισμού λόγω της Μεγάλης Βρετανίας

"Κλαίνε" και στα δύο νησιά

Πλέον όμως κλαίνε και στα δύο νησιά.

Οι Βρετανοί αντιστοιχούν στο πάνω από το 60% του συνόλου της τουριστικής τους κίνησης. Με τη μη αναβάθμιση της χώρας από την Μεγάλη Βρετανία χάνεται οριστικά ο Ιούνιος για τους επαγγελματίες των δύο νησιών.

Με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο σύνολο της αγοράς. Μόνη τους ελπίδα είναι πια ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, αλλά και μία παρατεταμένη σεζόν που θα κρατήσει έως και τα τέλη Οκτωβρίου, έτσι ώστε να καλύψουν ένα ποσοστό της ζημιάς από τον συνολικό τζίρο που φέρνει ο τουρισμός στα νησιά τους σε μία κανονική περίοδο.


Πηγή