Ερωτήσεις της Ώρας Πατρών για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

1.Αστυνομικό Μέγαρο στο ΚΕΤΧ

Έχει γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ ότι εντός του Ιουλίου αναμένεται η έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ του έργου και το φθινόπωρο θα προκηρυχθεί η πρώτη φάση που αφορά την πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Εντός του 2022 υπολογίζεται η ανάθεση στον ιδιώτη που θα αναλάβει την ανέγερση του αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ αλλά και την υποχρέωση συντήρησης λειτουργίας και διαχείρισης του κτιρίου για 30 χρόνια.

Η Ώρα Πατρών έχει ζητήσει πριν ένα χρόνο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή τοπικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, ΤΕΕ κ.α., μετά από συσκέψεις με τους συλλόγους της περιοχής χωρίς να ανταποκρίνεστε στο αίτημά μας. Παρόλα αυτά δεν έχετε ενημερώσει το ανώτερο βουλευόμενο όργανο της πόλης. Σας ρωτάμε έχετε καταθέσει πρόταση ως δημοτική αρχή στα αρμόδια υπουργεία; Αποδέχεστε το έργο;

Έχουν γίνει περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και άλλες επιστημονικές μελέτες που συνάδουν με ένα τόσο σοβαρό έργο; Σας ρωτάμε ευθέως θα φέρετε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο ή το θεωρείτε περιττό; Επειδή διακρίνουμε ασέβεια στους θεσμούς και στο ρόλο τους εντάξει σας ενημερώνουμε, ότι στην περίπτωση που δεν δεσμευτείτε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα το φέρουμε το θέμα προς συζήτηση με συλλογή υπογραφών.

2. Εικόνα πόλης-παραλιακό μέτωπο.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την παράδοση του παραλιακού μετώπου από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως παρέμβαση σας ενώ προχωρά ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Θα μπορούσατε έστω συμβολικά να είχατε προχωρήσει στο γκρέμισμα των τειχών που χωρίζουν "φυλακίζουν" την πόλη ώστε να έχουν πρόσβαση οι πολίτες.

Η εικόνα όμως του νοτίου πάρκου δημιουργεί εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης. Πλέον των 100 Ρομά έχουν εγκατασταθεί με σκηνές από το πάρκινγκ Καλεντζώτη απέναντι από τον πολιούχο της πόλης Άγιο Ανδρέα έως την Αγίου Νικολάου. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες που έρχονται με το πλοίο της Κεφαλλονιάς αλλά και οι πολίτες είναι εικόνα τριτοκοσμικής πόλης απλωμένα ρούχα, εσώρουχα και κουβέρτες κ.α. Έχουν δε καταγγελθεί "περιστατικά" με ανήλικες Ρομά. Επιτρέψατε να στήσουν σκηνές δίπλα στο κτίριο λιμένος απαξιώνοντας ένα νεώτερο αρχιτεκτονικό μνημείο και παράλληλα έγινε το τελευταίο πλιάτσικο παίρνοντας τα αλουμίνια με φωτογραφίες που σας έχουμε αποστείλει.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από καταστηματάρχες στο παραλιακό μέτωπο, ακαθαρσίες, διαλυμένες τουαλέτες, φωτιές με λάστιχα το βράδυ, διάλυση του συστήματος ύδρευσης με το νερό να ρέει ποτάμι στην αποχέτευση και στη θάλασσα.

(Επτά χρόνια στη δημοτική αρχή θα μπορούσατε να είχατε δημιουργήσει χώρο με όλες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενούνται προσωρινά).

Σας ρωτάμε έχετε τη βούληση να προστατεύσετε τη δημοτική περιουσία και την εικόνα της πόλης; Θα απομακρυνθούν οι Ρομά από την παραλιακή ζώνη; Θα γκρεμίσετε τα τείχη;


Πηγή