Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Φλόκα Ολυμπίας η παράσταση «Μία κόρη τ’ αποφάσισε» (φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Φλόκα Ολυμπίας η παράσταση «Μία κόρη τ’ αποφάσισε» (φωτο) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Φλόκα Ολυμπίας η παράσταση «Μία κόρη τ’ αποφάσισε» (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση «Μια κόρη τ΄ αποφάσισε» το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2021 στο θέατρο Φλόκα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδήλωση αυτή, που ανήκει στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απευθύνθηκε σε ένα ευρύ φάσμα φιλοθεάμονος κοινού, διατηρώντας υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και αυξημένη παρουσία συμμετεχόντων .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, υπογράμμισε: «Η άψογη συνεργασία όλων των συντελεστών έχει ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου. Η άριστη εκτέλεση τόσο των χορευτικών όσο και των παραδοσιακών ακουσμάτων συντέλεσαν σε μία ξεχωριστή και ποιοτική βραδιά. Είμαστε χαρούμενοι γιατί η συνεισφορά της Περιφέρειας για την υλοποίηση δράσεων τέτοιου επιπέδου αποδίδει στην κοινωνία μας ψυχαγωγία και παιδεία»

Σημειώνεται πως η παράσταση ήταν αφιερωμένη στο ρόλο της γυναίκας κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 και έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου στον εθνομουσικολόγο Λάμπρο Λιάβα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπέγραψε τα κείμενα, την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παρουσίαση. Με κείμενα της εποχής του 1821 αλλά και με επιλεγμένα δημοτικά τραγούδια οι θεατές μπόρεσαν να κατανοήσουν και κατά συνέπεια να θαυμάσουν τον πολύπλευρο ρόλο της Ελληνίδας στην ελληνική επανάσταση. Το ρόλο της μάνας, της γυναίκας, της πολεμίστριας, του φύλακα του θεσμού και της παράδοσης.

Στην εκδήλωση αυτή έλαβαν μέρος τα Λύκεια Ελληνίδων Πύργου, Πατρών και Τριπόλεως. Κατά γενική ομολογία, η διοργάνωση κατόρθωσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και του πιο δύσκολου κοινού. Η ανταπόκριση στην εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρά το κύμα καύσωνα που πλήττει την χώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπεριφερειάρχες Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας και Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργόπουλος και πολλοί άλλοι.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Φλόκα Ολυμπίας η παράσταση «Μία κόρη τ’ αποφάσισε» (φωτο) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Φλόκα Ολυμπίας η παράσταση «Μία κόρη τ’ αποφάσισε» (φωτο) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Φλόκα Ολυμπίας η παράσταση «Μία κόρη τ’ αποφάσισε» (φωτο)


Πηγή