Στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλου Kitefoil ο αθλητής του ΙΑΣΩΝ Δημήτρης Μαραμενίδης

Ελληνικό χρώμα είχε το Παγκόσμιο Κύπελο Αετοσανίδας, 2021 KiteFoil World Series, που διεξήχθη στην Gizzeria της Νοτίου Ιταλίας, με δύο Ελληνικές συμμετοχές. Ο Δημήτρης Μαραμενίδης και ο Βαγγέλης Αβραμάκος πάλεψαν με αξιοπρέπεια κόντρα στην ελίτ του Παγκοσμίου Kiteboarding και πλασαρίστηκαν στην 66η και 75η θέση της γενικής κατάταξης, αντίστοιχα.

Μετά από 4 ημέρες και 17 ιστιοδρομίες, στο υψηλότερο σκαλί του βάρθου βρέθηκαν ο Denis Taradin (RYF) και η Daniela Moroz (USA). Οι δύο Έλληνες αθλητές αντιμετωπισαν πρωτόγνωρες για αυτούς συνθήκες και γέμισαν τη βαλίτσα τους με εμπειρία και υπέροχες στιγμές.

Ο αθλητής του ΙΑΣΩΝ Δημήτρης Μαραμενίδης, την πρώτη ημέρα των τελικών είχε εμπλοκή με άλλον αθλητή που του κόστισε αρκετές θέσεις, αλλά παλεύοντας μέχρι την τελευταία ιστιοδρομία, κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στην κατηγορία του, Grand Masters.

Στον αγώνα από πλευράς οργάνωσης συμμετείχαν, η Μαρίνα Ψυχογυιού ως επικαφελής αγωνοδίκης και ο Σπύρος Κρότσης, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κλάσης Αετοσανίδας (IKA) και πρόεδρος του ΙΑΣΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρίνα Ψυχογυιού μετά την Ιταλία, θα μεταβεί απευθείας στο Τόκυο, όπου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στην Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.


Πηγή