Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατ’ οίκον με δήλωση των ατόμων

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατ’ οίκον με δήλωση των ατόμων

με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα

 

Σε λειτουργία η πλατφόρμα, στην οποία οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους.

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του

 

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους (19.7.2021)

«Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: Καλησπέρα. Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί μέχρι στιγμής 65.000 εμβολιασμοί. Η ημέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς.

Έχουν πραγματοποιηθεί από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε 9.780.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 5.450.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 52% επί του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 4.626.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επί του ενήλικου πληθυσμού.

 

Σε σχέση με τον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Από αύριο (20.7.2021) το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Άρα, από αύριο (20.7.2021), ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Αναφέρω ενδεικτικά τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα. Είναι άτομα τα οποία έχουνε σοβαρή, εκτός από στη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης.

Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε σε περιπτώσεις που έχουμε βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό κατ’ οίκων στις απομακρυσμένες περιοχές, που ήταν το πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει, και έχουν ήδη εμβολιαστεί αρκετοί συμπολίτες μας.

Τώρα σε σχέση με την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα, συνεχίζεται κανονικά. Έχουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετούς γιατρούς και κάνουμε ένα κάλεσμα ξανά από εδώ, έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότεροι ιδιώτες γιατροί στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ανακοινώνουμε μία ακόμη επιχειρησιακή αλλαγή. Οι πολίτες από αύριο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, δηλαδή την ίδια μέρα, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο.

Υπενθυμίζουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα καταργήθηκε η ποινή αποκλεισμού που είχαμε σε αλλεπάλληλες αλλαγές των ραντεβού»

 


Πηγή