«Το επιθετικό σκυλί στην Τουρλίδα προκάλεσε μεγάλη τουριστική ζημιά στον δήμο»

Επιτεύχθηκε η περισυλλογή του σκυλιού που είχε επιτεθεί σε δεκάδες άτομα στην Τουρλίδα και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος των Πελαδούχων εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο Νίκο Καραπάνο.

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Τουρλίδας και Νησί Τουρλίδας Μεσολογγίου «Η πελάδα» υποστήριξε πως το σκυλί προκάλεσε μεγάλη η τουριστική ζημιά για τον Δήμο.

Η ανακοίνωση:

«Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στο συνεργείο του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου για τις προσπάθειες που έκανε για να συλλάβει το σκυλί στην περιοχή των πελάδων της Τουρλίδας. Ένα σκυλί πολύ επικίνδυνο και επιθετικό, που προκαλούσε στον κόσμο τον φόβο και τρόμο για τρία χρόνια. Ξένοι επισκέπτες-φίλοι- συγγενείς που επισκέπτονταν τον χώρο έφευγαν άρον-άρον. Μεγάλη η τουριστική ζημιά για τον Δήμο. Διαφημιστικά spot με μοντέλα, από εταιρείες, για προϊόντα, σταμάτησαν να γίνονται. Ζευγάρια που έρχονταν και στον χώρο για νυφικές φωτογραφίες, τώρα προτιμούν, να τις βγάζουν μόνο από τον δρόμο.

Μέχρι σήμερα έχουν επιτεθεί και δαγκώσει πάνω από 40 άτομα κυρίως γυναίκες. Χθες το μεσημέρι 31 Ιουλίου τελικά, μετά από προσπάθειες του συνεργείου για 4 ημέρες, επιτεύχθηκε η περισυλλογή του σκυλιού. Σημειωτέον την δεύτερη ημέρα ενώ το συνεργείο προσπαθούσε με προφυλάξεις και τους απαιτούμενους κτηνιατρικούς όρους να πιάσει το σκυλί και έχοντας την σχετική άδεια και οδηγία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μετά από απαράδεκτη και αντιδεοντολογική κίνηση- καταγγελία μελών του φιλοζωικού συλλόγου Μεσολογγίου, εμφανίστηκαν τρία περιπολικά της Αστυνομίας και συνέλαβαν, άκουσον-άκουσον, παρά τις σχετικές διευκρινήσεις τον υπάλληλο του Δήμου που προσπαθούσε με όλα τα μέτρα να πιάσει το σκυλί. Σε σημείο να κρατηθεί ο υπάλληλος αυτός καταχρηστικά στο αστυνομικό τμήμα, μέχρι τις 1 τα μεσάνυχτα.

Για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σκυλιού έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα στο παρελθόν και πολλές περιπτώσεις που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.

Τα μέλη της αστυνομίας , εντεταγμένα άτομα από την πολιτεία για την προστασία του πολίτη, πρέπει όχι μόνο να ασχολούνται με την τήρηση των νόμων, αλλά και να συνδράμουν σε παρόμοιες προσπάθειες αποφυγής επικίνδυνων καταστάσεων για την ζωή των ανθρώπων.

Ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για τις συντονισμένες κινήσεις τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραπάνο, προκειμένου να συλληφθεί το σκυλί.

Για τον Σύλλογο των Πελαδούχων
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Θεόδωρος Μυλωνάς Ελλένη Καβάγια»