ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ …ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | ΜΙΜΙΚΑ ΣΤΑΜΙΡΗ:«Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι έ […]

Χωρίς νερό μένουν συχνά πυκνά οι κάτοικοι της πόλης με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται έντονα και να ζητούν λύση. Όπως ,μάλιστα, χαρακτηριστικά αναφέρουν , στις συνεχείς οχλήσεις τους προς Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑΖ ουσιαστική απάντηση δεν παίρνουν ποτέ.
Καταγγέλλουν τον Δήμο Ζακύνθου , καθώς, όπως επισημαίνουν , πληρώνουν ανελλιπώς ,τόσο δημοτικά τέλη, όσο και ύδρευση και το μόνο που εισπράττουν είναι αδιαφορία και μόνιμο πρόβλημα υδροδότησης, γεγονός που τους υποβάλλει σε τεράστια έξοδα, προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε νερό, και μάλιστα σε μια περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες.

Ενδεικτική, του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης, είναι η ανάρτηση της Mimika Stamiri στην προσωπική της σελίδα στο FB:

«Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι έχουν να απαντήσουν στους αγανακτισμένους κατοίκους της Πόλης οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΖ- ο κ. Δήμαρχος πχ που είναι , βεραμεντε, και Πρόεδρος, για το σοβαρό πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζουν. Όταν το δίνουν – αραιά και πού – είναι λιγοστό και χωρίς πίεση, με αποτέλεσμα να μη φτάνει ποτέ στα ντεπόζιτα που είναι ψηλά. Είναι , αλήθεια, υπεύθυνη στάση και διαχείριση το να μην έχουν νερό τα νοικοκυριά – εβδομάδες τώρα – τέτοια εποχή με τόσες υψηλές θερμοκρασίες ;»

Αξίζει να αναφέρουμε , ότι η ZantePress 24 και το IonianRadio.gr, έχουν γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων και καταγγελιών ,όχι μόνο από κατοίκους της πόλης της Ζακύνθου ,αλλά και από κατοίκους και παράγοντες Δημοτικών Διαμερισμάτων ,κυρίως τουριστικών περιοχών όπως, Τσιλιβί ,Καλαμάκι ,βασιλικό και όχι μόνο, με δημόσιες μάλιστα τοποθετήσεις τους.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο ,υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, δεν πρέπει, όμως, να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία για την Δημοτική Αρχή , αλλά αντιθέτως ,πρέπει να αποτελεί κίνητρο για να εντείνει τις προσπάθειές της με σκοπό την εξεύρεση άμεσης λύσης και χάραξης , προφανώς, ενός σχεδίου διαχείρισης του νερού.Οι προσπάθειες τις Δημοτικής Αρχής, κυρίως, προς την κατεύθυνση της οικονομικής σταθεροποίησης της ΔΕΥΑΖ, είναι σημαντικές ,αλλά, εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητα ζωής των Δημοτών.

Tweet


Πηγή