Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετέχει στη δράση «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου υλοποιεί και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Σχέδιο Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS» .

Ο τίτλος του Σχεδίου Δράσης είναι: «Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου προσβλέπει στο μέλλον βασιζόμενο σε ένα στέρεο και υγιές παρόν».

Στο σχέδιο δράσης περιλαμβάνονται οι εξής τέσσερις υποδράσεις:

1. Η 3D- Τρισδιάστατη εκτύπωση. Μια τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής πράξης.
2. Σεισμοί – Ηφαίστεια
3. ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Γλωσσική, πολιτιστική και ιστορική βλάχικη παράδοση στην ευρύτερη περιοχή του νομού μας
4. Διατροφή, φυσική κατάσταση και ψυχική υγεία. Πως τα προβιοτικά και πρεβιοτικά συμβάλλουν στην σωματική ευεξία και στη βελτίωση διαταραχών διάθεσης.

Οι υποδράσεις έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται από την 1η Φεβρουαρίου με την συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών του σχολείου και πολλών εκπαιδευτικών προσφέροντας στους μαθητές ένα διευρυμένο πεδίο γνώσεων και εμπειριών.