Διαδικτυακή εκδήλωση τουριστικής προβολής της Αιτωλοακαρνανίας από το 3ο Δ.Σ. Νεάπολης

Την τουριστική προβολή της Αιτωλοακαρνανίας επιχείρησε σήμερα το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.

Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποίησαν τα συνεργαζόμενα σχολεία του Εθνικού δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον» με συντονιστή το ΚΠΕ Αρχανών κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Στόχος της δράσης είναι η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση των μαθητών των σχολείων του δικτύου όλης της χώρας σε θέματα τουρισμού σχετικά με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα και κατέθεσαν με ενθουσιασμό τις προτάσεις και τις ιδέες τους.

Μέσα από την παρουσίαση αναδείχτηκαν όλοι οι διαθέσιμοι τουριστικοί προορισμοί της περιοχής σε επίπεδο ιστορικό, περιβαλλοντικό, θρησκευτικό, αθλητικό, οικολογικό και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η συμμετοχή των σχολικών ομάδων σε αυτό το πρόγραμμα συμβάλλει στη δημιουργία του ηλεκτρονικού αφηγηματικού χάρτη της Ελλάδας, με πληροφορίες από τις περιοχές των σχολείων με εξαιρετικό περιβαλλοντικό, πολιτισμικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Αυτός ο χάρτης θα συμβάλλει στην ενημέρωση και οργάνωση των εκπαιδευτικών επισκέψεων με βάση τις αρχές του αειφόρου τουρισμού.

Η παρουσίαση σημείωσε μεγάλη επιτυχία . Οι οργανωτές εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τις άγνωστες δυνατότητες της περιοχής και την επιθυμία να την επισκεφτούν.