Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Μαΐου

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αναφέρει:

Το ΕΚΠ καλεί τα σωματεία , τους φορείς της πόλης και όλο τον λαό της Πάτρας σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις ,που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Είναι η λεγόμενη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας που αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες Αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα Ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων. Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα –αέριο φωτιά, εμπλέκουν ακόμα περισσότερο το λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Θέλουν να ψηφίσουν την συμφωνία για λογαριασμό της πλουτοκρατίας που τρέχει να πάρει κομμάτι από την λεία , όπως οι εφοπλιστές για τις μπίζνες για το Αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός.

Αυτός ο δρόμος είναι βαμμένος με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Λιβύης.

Σφαγών που οι λαοί εκεί πλήρωσαν με το αίμα τους και κύματα προσφύγων, ενώ οι λαοί των υπολοίπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια , τις μειώσεις μισθών , τον αυταρχισμό στο όνομα των «ανθρωπιστικών» πολέμων του ιμπεριαλισμού.

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Όλοι στον αγώνα !

Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε γειτονιά.

Τώρα είναι η ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Να αποσυρθεί η ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία για τις βάσεις!

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Απαντάμε αποφασιστικά , συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης στη βουλή της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ


Πηγή