Ηλεία: Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανιψιάς του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο θείος της 19χρονης που κατηγορείται ότι μαζί με τον αδελφό της, την βίαζαν επί τρία συναπτά έτη σε χωριό του Δήμου Ήλιδας, μια υπόθεση η οποία την οποία όταν έφερε στο φως η εφ. «Πατρίς» είχε συγκλονίσει όλη την κοινωνία της Ηλείας.

Η υπόθεση του βιασμού της 19χρονης σήμερα κοπέλας εκδικάστηκε χθες στο ΜΟΔ Πάτρας με τον θείο της να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και το Δικαστήριο να παίρνει την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας ως εγγύηση το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο Α.Τ. Ήλιδας και την ταυτόχρονη απαγόρευση εξόδου από την χώρα αλλά και να πλησιάσει την κοπέλα σε απόσταση μικρότερη τους ενός χιλιομέτρου.

Προδικαστικές παραλείψεις

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας εντόπισε προδικαστικές παραλείψεις τις οποίες ακολούθως αναγνώρισαν ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί πριν καν ξεκινήσει!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας επισήμανε πως το φερόμενο ως θύμα δεν υποβλήθηκε σε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όταν έκανε τις καταγγελίες στην αστυνομία, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Εισαγγελέας της έδρας Γιάννης Παΐσιος.

Ο κ. Παΐσιος τόνισε ότι επειδή οι καταγγελλόμενοι βιασμοί εμφανίζονται να έγιναν μέχρι και τρία χρόνια πριν από τις καταγγελίες, ελλείψει πραγματογνωμοσύνης το βάρος θα δοθεί αναγκαστικά στην ψυχιατρική και ψυχολογική εκτίμηση της καταγγέλλουσας και του κατηγορούμενου.

Με αυτό μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» συμφώνησε και ο πρόεδρος της έδρας Ευάγγελος Κωστακιώτης αλλά και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Μάκης Παπαγιαννόπουλος με την συνάδελφό του Μαγδαληνή Πλεμμένου.

Πηγή: patrisnews.com


Πηγή