Πανεπιστήμιο Πατρών – Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Εθελοντισμού (video)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Ο Εθελοντισμός από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κοινωνία για Αλληλεγγύη, Ευημερία & Αειφορία».

Το Συνέδριο έλαβε χώρα από την Πέμπτη 05/05/22 έως το Σάββατο 07/05/22 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία της Πανεπιστημιούπολης όπου κορυφώθηκαν οι εργασίες ποικίλων βιωματικών εργαστηρίων που ‘έτρεχαν’ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η έναρξη του Συνεδρίου κηρύχθηκε από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης – Καθ. Π. Δημόπουλο το πρωί της Πέμπτης 05.05.22.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν χαιρετισμοί με πρώτο τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών – Καθ. Χρ. Μπούρα καθώς και λοιπών φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Μητρόπολη, κ.ά).

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε κεντρικές ομιλίες, πάνελ συζήτησης και βιωματικές δράσεις (https://green.upatras.gr/conference-program/). Ομιλητές από τον χώρο της Πολιτικής, της Επιστήμης αλλά και φορέων της κοινωνίας ανέπτυξαν τις σκέψεις τους γύρω από τους άξονες του Εθελοντισμού στην Ευρώπη –Ελλάδα, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Κοινωνία, τον Πολιτισμό, καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα βιωματικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 07/05/22 στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, αλλά και στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε.). Το Συνέδριο παρακολούθησαν με φυσικό τρόπο περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες, ενώ στα βιωματικά εργαστήρια του Σαββάτου συμμετείχαν 150 άτομα μαζί με την εθελοντική ομάδα Έθεξις.

Ταυτόχρονα, υπήρχε η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το you tube κανάλι του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών (παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα), από το οποίο μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε όλα όσα συνέβησαν on demand.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντισμού από το Πανεπιστήμιο Πατρών.


Πηγή